Numărul care te poate băga la închisoare

Data publicării:
numar

Este greu de imaginat că o persoană de rând ar avea vreodată nevoie de un număr atât de mare, având în vedere dificultatea scrierii acestuia și includerii sale într-o operație matematică. Dar, totuși, cum a ajuns un număr să fie ilegal, iar scrierea, deținerea sau distribuirea acestuia să te poată trimite la închisoare?

Conform publicația Gizmodo, totul are legătură cu securitatea.

În cadrul unui material video de pe YouTube este menționat faptul că acest număr este important în procesul de criptare și este protejat prin lege în Statele Unite ale Americii, întrucât ar putea ajuta la piratarea de conținut.

Numărul este unul prim, ceea ce înseamnă că singurii săi divizori sunt 1 și el însuși. Autorul materialului face legătura foarte bine între acest lucru și criptare. Cu cât un număr este mai mare, cu atât este mai dificil să verifici dacă acesta este prim.

Un calculator care ar putea efectua într-un perioadă acceptabilă o asemenea operațiune ar avea costuri extrem de mari, care ar întrece cu mult beneficiile. Acesta este, cel mai probabil, și unul dintre motivele pentru care unele companii sunt dispuse să plătească sume de până la 250.000 de dolari pentru noi numere prime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri