Marile probleme şi provocări ale lumii nu se discută doar la Davos, ci şi la Geneva, acolo unde are loc unul dintre cele mai importante saloane ale industriei ceasurilor de lux. Producătorii spun că, din cauza atacurilor teroriste şi a problemelor economice din China şi Rusia, vânzările au scăzut. Ca să atragă cât mai mulţi clienţi, una dintre companiile prezente la târg a redus la jumătate preţul unui ceas, care costă acum doar 150.000 de dolari.

Embed:

 

Producătorii de ceasuri de lux sunt prudenţi. După ce anul trecut afacerile le-au fost afectate de creşterea francului elveţian, ei se tem că problemele vor continua şi în 2016. Se adaugă scăderile de pe bursele asiatice, prăbuşirea rublei şi sancţiunile economice impuse Rusiei. Şi, peste toate, terorismul.

Dacă vor fi, de exemplu, două luni consecutive cu atentate în Londra, Paris şi Milano, călătoriile în Europa vor fi afectate foarte mult. Iar acest lucru ne va afecta afacerile”, spune Francois Bennahmias, directorul executiv al unei companii producătoare de ceasuri.

24 de producători sunt prezenţi la salonul de la Geneva şi unii dintre ei se străduiesc să-şi păstreze optimismul.

Tot timpul sunt crize, se întâmplă la fiecare patru-cinci ani, deja suntem obişnuiţi cu acest lucru. Aşa că nu sunt motive de panică. Chiar dacă este o criză, oamenii vor să cumpere, vor să aibă ceasuri frumoase. Totul va reveni la normal, nu trebuie să intrăm în panică”, a spus Marc Gaudreault, directorul unei alte companii.

Anul trecut, industria ceasurilor de lux a scăzut cu peste trei procente faţă de 2014, ceea ce a însemnat pierderi de 700 de milioane de dolari pentru marii producătorii elveţieni.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!