DIGIMATINAL | Drone şi realitate virtuală la CES

Data publicării:
vlcsnap-2016-01-07-10h02m06s244

Bătălia pentru supremaţia dronelor la CES se duce într-un spaţiu numit "The Drone Rodeo". Cunoscătorii spun ca tehnologia evoluează într-un ritm uimitor.

"Au senzori mai buni, camere mai bune, o performanţă generală mai bună. Este incredibil, e ca în cazul computerelor: fiecare generaţie e din ce în ce mai bună. ", susţine Adam Najberg, reprezentant al unui producător.

Un exemplu relevant al evolutiei dronelor, din jucării sofisticate în obiecte de reală utilitate, este această dronă care poate transporta un pasager. Alimentată cu energie electrică, drona care arată ca un mic elicopter şi poate transporta până la 100 de kilograme pe o distanţă de 16 kilometri. Aflată încă în stadiu de prototip, drona ar urma să ocupe un singur loc de parcare.

O evoluţie constantă se înregistrează şi în cazul căştilor de realitate virtuală. Acestea îşi propun să absoarbă utilizatorul în altă lume.

"Tehnologia monitoarelor, procesoarelor, totul concurează pentru a-ţi păcăli ochii. Realitatea virtuală va continua să se dezvolte.", susţine Jason Rubin, reprezentant al unei companii.

O mulţime de priviri au atras şi vesta "airbag", care se umfla în jurul utilizatorului în caz de accident, dar şi un aparat de făcut bere în propria bucătărie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri