Dronele au devenit noul gadget preferat al industriei. De la aplicaţii industriale, la misiuni de supraveghere şi salvare, la misiuni militare sau înregistrarea unor cadre impresionante pentru filme cu un buget uriaş, dronele au o mulţime de aplicaţii. Însă, cum ne demonstrează şi materialul următor, ele îşi arată adevărata valoare atunci când sunt folosite... pentru distracţie.

Embed:

Droneboarding-ul este un nou sport de iarnă în care un aparat multirotor trage după sine un snowboarder entuziasmat. Similar wakeboarding-ului, un sport în care o barcă cu motor trage după sine o placă de surf la o viteză foarte mare, droneboarding-ul promite senzaţii tari amatorilor de sporturi extreme. Au apărut deja câteva clipuri pe internet în care drone de diferite dimensiuni trag după sine atât adulţi, cât şi copii. În toate clipurile, dronele sunt manevrate de o a doua persoană astfel încat schiorul să nu se afle în pericol şi să poată fi atent la drum.

Un grup de tineri din Rusia deja experimentează echipamente suficient de puternice pentru a mări viteza de deplasare prin creşterea puterii de tracţiune a dronei. Echipamentele multirotor folosite sunt semnificativ mai mari decât cele cu care ne-am obişnuit la dronele folosite pentru filmare şi au în general 8 seturi de elice.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!