De la lansarea lui iPhone 5S care a revoluţionat piaţa de device-uri mobile prin introducerea unui senzor de amprentă, toţi marii producători au introdus o astfel de funcţie pe terminalele lor de top. Şi cum orice avans tehnologic are în general un răspuns din partea hackerilor, mulţi au încercat să treacă de acest nivel de protecţie prin diferite metode. Doi americani au găsit soluţia: o imprimantă specială cu cerneală conductivă.

Embed:

Doi cercetători din cadrul Universităţii din Michigan au demonstrat cum poţi trece de senzorul care citeşte amprenta utilizatorului. E nevoie de un scanner, o imprimantă şi o foaie de hârtie. Odată ce ai intrat în posesia unei amprente, nu trebuie decât să o scanezi la rezoluţie mare, adică 300 de dpi, să injectezi cerneală conductivă într-un cartuş de imprimantă şi să imprimi imaginea pe o coală de hârtie. Atunci când atingi amprenta falsă de senzorul de citire, telefonul se deblochează.

Desigur, această metodă de „hacking" nu este infailibilă şi nici accesibilă oricui, însă asta arată că cineva cu puţine cunoștințe în domeniu şi o motivaţie suficient de mare poate ameninţa siguranţa informaţiilor personale de pe telefonul unui utilizator.

Mai mult decât orice, această demonstraţie dezvăluie lipsa de protecţie împotriva acestui gen de atacuri în tehnologia de autentificare din prezent şi îi provoacă pe dezvoltatorii de device-uri mobile să vină cu o soluţie la problemă.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!