Jocul Pokemon Go, devenit senzație pe Internet, folosit pentru jafuri

Data publicării:
90349060 30fb88f7-d530-4089-b828-8379f786f960

 

Polițiștii din Missouri au intervenit duminică după un apel ce semnala un jaf, într-o parcare. Când s-au apropiat, patru tineri cu vârste între 16 și 18 încercau să arunce o armă din mașină. Ofițerul i-a identificat și a constatat că cei patru erau suspecți în jafuri asemănătoare, în orașele Saint Louis și Saint Charles.

Pokemon Go permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul Pokemon, pe ecranele smartphone-urilor. Astfel, Poliția consideră că suspecții au folosit aplicația pentru a-i atrage pe utilizatori în locuri ferite, unde să-i jefuiască.

Suspecții adulți au fost puși sub acuzare pentru jaf în care victima a fost rănită și a fost stabilită o cauțiune de de 100.000 de dolari, informează The Guardian.

Senzația Pokemon Go

Pe de altă parte, în Statele Unite, la două zile după lansare, jocul era deja instalat pe mai mult de 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android, ceea ce a adăugat 7,5 miliarde de dolari la capitalizarea Nintendo. Acţiunile Nintendo au crescut luni cu 25%, la cel mai ridicat nivel atins din noiembrie, relatează News.ro.

Jocul a fost lansat deocamdată în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, urmând şi alte ţări, inclusiv Japonia, una dintre cele mai mari pieţe pentru jocuri din lume.

Rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

Însă Pokemon ar putea să nu contribuie imediat la rezultatele financiare ale Nintendo, având în vedere că este gratuit, creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut.

Nintendo deţine o treime din Pokemon Company, iar ambele au participaţii la Niantic, a căror mărime nu a fost dezvăluită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri