Microsoft va lansa astăzi o versiune îmbunătăţită a asistentului Cortana din Windows, care va putea, printre altele, să citescă mail-urile utilizatorului, astfel încât informaţiile şi programările importante să nu fie uitate. Aceste noi funcţii sunt rezultatul direct al unei divizii care a fost ignorată foarte multă vreme la Microsoft. Cea de cercetare.

Embed:

 

De când Satya Nadella a preluat conducerea Microsoft, în 2014, echipa de cercetare a fost reorganizată şi a primit o nouă misiune: aceea de a crea produse noi şi inovatoare înaintea celor de la Google şi Apple. Şi, ca aceste produse noi să aibă şi succes comerical, cercetătorii de la Microsoft nu mai lucrează separat de restul companiei, ci colaborează cu celelalte divizii. Este aceeaşi strategie pe care a avut-o şi Google cu mulţi ani în urmă, a declarat pentru Bloomberg un IT-ist care a lucrat la ambele companii.

Deocamdată, la Microsoft acest plan nu a dat naştere vreunui produs notabil. Cei mai importanţi paşi sunt pe aplicaţia de apeluri video Skype, unde Microsoft speră să introducă un sistem de traducere a vocii în timp real.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!