Un inginer din Timişoara devine idolul cinefililor comozi: îi ajută să vadă filmele... pe tavan, dacă vor, pe când stau tolăniţi în pat. Tânărul a inventat un robot care porneşte şi roteşte proiectorul printr-un simplu gest cu mâna. Ideea fascinantă a convins deocamdată... guvernul Norvegiei, care a investit 10 mii de euro în ideea românului.

Embed:

 

„Poate funcţiona, poate fi comandat cu ajutorul unui device .... de exemplu poate fi ridicat doar cu ajutorul mâinii, prin gesturi.”

Sătul de filmele pe care le putea urmări doar de pe canapea, Ovidiu Șandru a creat robotul care rotește proiectorul și îl pornește printr-o simplă mișcare a mâinii. Este nevoie doar de conexiune la WI FI și de un senzor care recunoaște gestul omului.

Ovidiu Şandru, inginer: „Ideea a venit din necesitatea de a vedea filmele pe tavan. M-am gândit să îi pun un proiector, o sursă de imagine și anume tableta.”

Specialiștii au și descoperit ce diferențiază robotul creat la Timișoara de alte aparate inteligente.

Radu Ticiu, antreprenor IT: „Posibilitatea de a utiliza acest gadget în condiții extrem de diverse, posibilitatea de a fi folosit de oameni în mediul familial, în mediul profesional.”

Ideea românului i-a convins pe norvegieni să investescă în robotul care aduce filmele de pe marele ecran direct pe tavanul dormitorului.

Nicolae Farbaș, reprezentantul ONG al ADR Vest: „Grantul acesta trebuie să îl ajute pe el să își realizeze un produs vandabil.”

Inginerul estimează că, odată produs în serie, robotul va costa cam 600 de dolari.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!