Când ne gândim la Sony ne gandim la console de jocuri, smartphone-uri și televizoare, dar trecem cu vederea că una dintre cele mai profitabile divizii ale brandului japonez produce senzori digitali de imagine. Indiferent de modelul de smartphone pe care îl aveți, este foarte probabil ca senzorul camerei să fie produs de Sony. Cea mai recentă creație a mult lăudatei divizii de senzori foto s-ar putea să o întâlnim în curând în smartphone-urile de top.

Embed:

 

Intitulat IMX318, noul senzor de imagine produs de compania japoneză Sony are 22,5 megapixeli și vine cu un sistem hibrid de auto-focus și stabilizare electronică de imagine pe trei axe. Aceste funcții obișnuiau să fie implementate separat și foarte diferit de producătorii de smartphone-uri ceea ce înseamnă că această nouă tehnologie va permite device-urilor mobile să fie mai subțiri.

Noul senzor nu este impresionant numai din punctul de vedere al megapixelilor, dar și al performanțelor în condiții de întuneric. Este capabil să capteze o cantitate mare de lumină într-un timp foarte scurt.

Ce impresionează însă este performanța sa în materie de autofocus. Sistemul hibrid combină focusul de tip face detection cu cel care se bazează pe sesizarea contrastului dintre obiectele din cadru. Oficialii companiei japoneze se mândresc cu un timp de autofocus de 0.03 secunde pentru cadre statice și 0.017 secunde pentru video.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!