Românii dau fotografiile pe figurine 3D

Data publicării:
statueta3d 1

Pentru realizarea unei statuete 3D de 25 de centimetri, întregul proces a durat 11 ore. Asemănarea cu originalul este izbitoare.

Totul începe cu o şedinţă foto, realizată cu 100 de camere de înaltă rezoluţie, care vă imortalizează din toate unghiurile, simultan.

„Prin combinarea fotografiilor speciale, numite fotograme, şi utilizarea de echipamente de înaltă tehnologie 3D, copiem şi printăm oamenii care doresc să imortalizeze momentele speciale din viaţa lor. Materialul din care sunt realizate este un compozit ultraperformant”, spune Mihaela Ţolescu, administratorul afacerii.

Se generează apoi o imagine tridimensională pe calculator, după care începe printarea 3D. Imprimanta specială poate reda până la 390.000 de culori.

„M-am gandit că ar fi interesant să avem aşa ceva în casă şi noi. Nu numai, pot să le trimit oriunde rudelor”, spune o clientă.

Vlad şi Andrea au fost printre primii clienţi.

Ne-am gândit pentru trei statuete, una pentru noi, iar celelalte două pentru părinţii noştri. Ce-i mai frumos decât o amintire care să reziste în timp şi să fie mai palpabilă?”, spune Vlad Mureșan.

Ăsta e un început, cred că poate să devină şi un hobby, ca şi cum ai colecţiona statuete sau să le faci cadou celor dragi, să te vadă în fiecare zi, asta în cazul în care eşti puţin mai departe şi nu vă puteţi întâlni des. E cadou de suflet”, spune și Andrea Mureşan.

Miniaturile au între 10 şi 35 de centimetri, iar preţul unei statuete porneşte de la 450 de lei. Patronii se gândesc să meargă şi în alte oraşe din ţară cu un studio mobil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri