VIDEO. Autobuzul futurist din China a fost testat

Data publicării:
china autobuz digital facebook

Mașinile de pe șosea au un spațiu de doi metri sub autobuz pentru a se deplasa. În acest fel, China vrea să rezolve problema supraaglomerării traficului.

Autobuzul asemănător cu un catamaran, cu două corpuri laterale rulând pe pământ și un corp central, autobuzul propriu-zi, va fi alimentat electric.

Compania Transit Explore Bus a testat mașina pentru prima dată pe o șosea, marți, în orașul Qinhuangdao, din provincia chineză Hebei.

Firma chineză a prezentat prima dată această idee la ediția a 19-a a International High-Tech Expo de la Beijing. Compania a anunțat proiectul unui vehicul electric capabil să treacă peste traficul de pe două căi de circulație și care ar putea transporta până la 1.400 de pasageri.

Song Youzhou, inginerul șef al proiectului, a declarat că sunt în proces de a construi mai multe prototipuri și că deja cinci orașe: Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin and Zhoukou, au semnat un contract cu compania pentru demararea unui proiect pilot cu aceste autobuze.

Primul proiect al inginerului Song Youzhou datează din 2010, dar nu a fost cel dintâi. O idee similară a fost lansată în 1969 de doi arhitecți americani. Bos-Wash Landliner urma să asigure legătura între Boston și Washington, trecând prin New York, chiar prin mijlocul Central Park, potrivit Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri