Vânătorul de extratereștri. Cel mai mare telescop din lume a fost construit în China

Data publicării:
telescop alien china

Foto: fast.bao.ac.cn 

Pentru construirea radiotelescopului a fost nevoie de cinci ani și au fost relocați 9.000 de chinezi. Acum, radiotelescopul va intra în faza de testare și dacă totul va merge conform planurilor cercetătorilor chinezi va deveni operațional din septembrie. 

Cele 4.500 de panouri reflectoare ale radiotelescopului, fiecare de câte 11 metri în lungime, formează o „farfurie” parabolică. 

De asemenea, radiotelescopul are antene speciale, metalice care sunt folosite la recepționarea și la studierea undelor radio emise de unele corpuri cerești. De asemenea, pe lângă faptul că va detecta semnale radio de la milioane de ani lumină depărtare, radiotelescopul va detecta alte galaxi, planete extrasolare și stele neutronice, potrivit digitaltrends.com.

Oamenii de știință sunt încrezători că radiotelescopul le va oferi date cu ajutorul cărora vor putea afla mai multe despre evoluția Universului.

Radiotelescopul FAST a fost construit în provincia din sud-vestul Chinei, Guizhou, la circa 1.600 de kilometri de Beijing. Construcția a costat statul chinez 185 de milioane de dolari și face parte din planul spațial național, o ambiție a președintelui Xi Jinping. Din plan mai fac parte crearea unei stații spațiale orbitale, a cărei construcție va începe în 2018, și ca până în 2036 să trimită un om pe lună.

În timpul construirii radiotelescopului au fost relocate 2.000 de familii, circa 9.000 de persoane, care locuiau pe o rază de cinci kilometri de locul construcției. Fiecare persoană a fost despăgubită cu 12.000 de yuan (circa 1.800 de dolrai), echivalentul a jumătate din salariul mediu al chinezilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri