Primul robot de buzunar cu funcții de smartphone va apărea pe piață în luna mai

Data publicării:
robot

Compania cu sediul la Osaka, centrul Japoniei, care s-a ocupat de dezvoltarea acestui dispozitiv alături de inginerul nipon Tomotaka Takahashi (părintele lui „Kirobo”, primul robot astronaut), oferă deja anticipat spre vânzare acest aparat pe site-ul său la prețul de 198.000 de yeni (circa 1.600 de euro/1.800 de dolari).

Acest robot umanoid de 19,5 centimetri înălțime și 390 de grame, care aspiră să devină lider în acest tip de telefonie, poate fi utilizat și ca proiector de video, poze sau hărți și va oferi o amplă gamă de aplicații bazate pe conversații cu acest android, detaliază Sharp într-un comunicat.

„Robohon poate reține figurile persoanelor pe care le înregistrează cu camera sa frontală și le poate spune pe nume. Anunțul lansării Robohon intervine după ce 66 la sută din compania japoneză a fost achiziționată de firma taiwaneză Hon Hai, pentru suma de 388,8 miliarde de yeni (3,47 miliarde de dolari). Cumpărarea a fost finalizată pe 2 aprilie, după negocieri îndelungate între cele două firme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri