A DOUA VIAȚĂ. Petrișor Geavlete, medicul care a adus în România o tehnologie revoluționară, folosită doar în patru țări

Data publicării:
petrisor gleavete foto facebook sanador 25 09 2015

Prof. dr. Petrişor Geavlete: În acest moment eu pot să dirijez exact unde mă duc. Robotul continuă mişcarea în condiţii absolut perfecte. Bolnava poate să fie acasă diseară!

În sala de operaţie, profesorul Petrişor Geavlete a înlocuit bisturiul cu un robot, pe care îl controlează cu două manete, ca şi cum s-ar juca. Pacientul, diagnosticat cu litiază renală în stadiu avansat, primeşte şansa la o viaţă normală datorită celui mai performant aparat medical din lume.

Prof. dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie, Spitalul „Sf. Ioan”: Este un robot care prelungeşte mâinile chirurgului. Unde? În interiorul rinichiului şi cu fineţea şi delicateţea pe care ţi-o dă acest aparat, poţi să rezolvi endoscopic în condiţii remarcabile orice tip de litiază. Poţi să intri în cămăruţele rinichiului şi poţi să vezi şi să distrugi piatra să o pulverizezi.

Datorită profesorului Geavlete, robotul a fost adus în România la o clinică particulară. Momentan, aparatul este în faza de testare. O astfel de intervenţie costă în străinătate chiar şi 15.000 de euro. Doar patru medici din lume folosesc această tehnologie specială, iar unul dintre ei este urologul român. Medicul a învăţat tehnica minim invazivă la un spital din Istanbul, iar de trei luni a început să o aplice şi în ţara noastră.

Prof. dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie, Spitalul „Sf. Ioan”: Am fost toată viaţa un doctor care a încercat să aducă noul, căruia i-a plăcut noutatea şi în materie de medicină am avut această înclinare către nou.

Cu ajutorul robotului pot fi tratate litiaze renale, tumori şi malformaţii. Avantajele sunt nenumărate. Dacă la intervenţia clasică, pacienţii aveau nevoie de săptămâni bune de recuperare, acum refacerea este mult mai rapidă.

Minuş Nistor, pacientă: Nu există termen de comparaţie. Nu există niciun fel de durere. Altfel ar fi fost o incizie şi nu se putea elimina altfel.

Teodor Badea, pacient: Era destul de grav. Trebuia făcută şi destul de repede operaţia. Mi s-a explicat că rinichiul poate fi pierdut. Voi rămâne veşnic recunoscător profesorului Geavlete.

Prof. dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie, Spitalul „Sf. Ioan”: Ideea principală este de a reda bolnavului viaţa anterioară operaţiei cât mai repede. Rezolvi un bolnav în condiţii imediate, corecte, exacte şi bolnavul a doua zi nu mai este bolnav.

Nu este singura perfomanţă a profesorului Petrişor Geavlete. Medicul a introdus în România zece tehnici noi, recunoscute ulterior de specialişti din întreaga lume.

Prof. dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie, Spitalul „Sf. Ioan”: Este o tehologie, de exemplu, care poate să îți arate vezica urinară, ceea ce nu poţi vedea cu ochiul liber. Se bazează pe fluorescenţă. Dacă te uiţi cu această tehnologie, se văd zone tumorale, un lucru absolut remarcabil.

În acest fel, pacienţilor li se îndepărtează toate tumorile, fără a mai exista riscul unor metastaze. Metoda a fost introdusă de urologul român în ţara noastră în anul 2009. Profesorul Petrişor Geavlete crede că performanţa se obţine prin muncă şi dăruire. Operează zilnic zece pacienţi, iar în cei 40 de ani de carieră a salvat mii de oameni.

Prof. dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie, Spitalul „Sf. Ioan”: Este o viaţă dedicată bolnavilor, suferinţei şi dorinţei de a fi cât mai util în acest domeniu!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri