BACALAUREAT 2015. Cum poate fi eliminat un candidat sau cum poate fi anulată o lucrare scrisă

Data publicării:
clasa elevi subiecte - captura

 

La probele scrise, se vor elimina toate materialele didactice care i-ar putea influenţa pe candidaţi în elaborarea răspunsurilor orale sau a lucrărilor scrise.

Pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din examen.

De asemenea, elevii sunt informaţi că subiectele rezolvate pe ciornă sau pe foaia cu subiectele fotocopiate nu se iau în considerare.

Comisia din centrul de examen va lua toate măsurile ca şi în celelalte spaţii la care au acces candidaţii, înainte sau în timpul examenului, să nu se afle materiale care pot ajuta candidaţii la elaborarea răspunsurilor.

Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.

Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti.  

CITEŞTE TOT REGULAMENTUL AICI

Citiți și: 

BACALAUREAT 2015. Reacţia PNL, după schimbările de ultimă oră anunţate la examenul de bac: Sunt în afara legii

BAC 2015. Noi schimbări la examenul de Bacalaureat de anul acesta anunţate de ministrul Educaţiei

Ministerul Educaţiei propune corectarea lucrărilor de bacalaureat în alte judeţe. FSLI susţine ideea

BAC 2015. Ce trebuie să facă elevii care solicită recunoaşterea unor probe promovate în anii anteriori?

Rezultate bacalaureat 2015: Peste 69% dintre candidați au obținut certificatul de utilizator experimentat la limba română

CALENDAR BACALAUREAT 2015. Luni încep primele probe la examenul de bacalaureat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri