ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Portret de candidat: Mirel Mircea Amariței

Data publicării:
amaritei - captura

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. "PRODEMO are o doctrină de centru-stânga, cu o puternică dimensiune ecologistă, bazată şi pe pilonii responsabilităţii sociale şi respectului faţă de valorile naţionale", explica atunci Mircea Lazăr. Din 2012, la cârma partidului - care nu a reuşit să obţină voturi pentru niciun primar sau consilier - se află avocatul Mirel Amariţei, care preia discursul despre valorile naţionale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mirel Amariţei se recomandă ca președinte al Institutului de Cercetare, Studii Comportamentale şi Biometrie şi este preocupat de studiul subconştientului.

Avocatul nu este chiar nou-venit în politică. În 2004 îl găsim la conducerea filialei gălăţene a Blocului Naţional Democrat, braţul politic al Blocului Naţional Sindical. În iunie 2009, prin decizia premierului Emil Boc, ajunge secretar de stat în aparatul de lucru al viceprim-ministrului Dan Nica.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mandatul său se termină odată cu retragerea alianței PSD+PC din guvernul Boc, în toamna lui 2009. Ulterior, procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti îl trimit în judecată pe Amariţei pentru fals în declaraţiile de interese în perioada în care a avut rangul de secretar de stat, dar şi pentru complicitate la evaziune.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Nu e singura speţă în care este cercetat. În 2013, procurorii anticorupţie încep urmărirea penală împotriva mai multor oameni de afaceri, printre care Maricel Păcuraru, Sorin Ionuţ Barbu şi Mirel Amariţei, în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Realitatea Media. În septembrie anul acesta, liderul Partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariței, devine candidat la Președinție.

„Eu, ca şi prezidenţiabil, optez pentru un guvern de uniune naţională, un guvern de tehnocraţi, dar care să aibă o susținere politică”, spune Mirel Amariței.

 Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri