ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Final de campanie electorală

Data publicării:
colaj victor ponta si klaus iohannis in fata la cotroceni-2

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Candidaţii au ultima şansă de a face mişcarea decisivă care ar atrage electoratul de partea lor. După două seri în care au participat la dezbateri faţă în faţă, finaliştii prezidenţialelor au fost prezenţi aseară la două televiziuni diferite. Candidatul alianţei PSD-UNPR-PC a fost invitatul Antenei 3, în timp ce Klaus Iohannis a răspuns la întrebările jurnaliştilor Digi24.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis a reacționat la campania negativă a taberei concurente, care îl prezintă drept membru al unui alt popor. „Ce dacă sunt etnic german? Sunt cetăţean român, sunt român. Asta este ţara mea, patria mea. Aşa cum Sibiul este oraşul meu şi l-am dezvoltat, aşa voi dezvolta şi România”, a arătat Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Chiar dacă nu au stat faţă în faţă, temele abordate de cei doi aspiranţi la fotoliul de la Cotroceni au fost simiare.

Klaus Iohannis: „Cred în parteneriatul dintre România și Republica Moldova. Avem istorie comună, limbă comună, aspiraţii europene comune. Noi trebuie să facem to ce ne stă în putere putere pentru a îmbunătăţi această relaţie şi pentru a-i sprijini”.

Victor Ponta: „Prioritatea absolută este Republica Moldova şi soarta celor de acolo”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Alt subiect de dezbatere a fost informaţia apărută în presă, potrivit căreia Guvernul vrea sa renunţe la cota unică din 2016. Din platoul Antenei 3, premierul a negat.

Victor Ponta: „Au descoperit în seara asta că o să mărim taxele, în 2016. Unde le-aţi descoperit taman în seara asta?! Domnul Iohannis nu spune nimic de la dânsul. (...) Are nişte susţinători în presă, exact cei care l-au susţinut pe Traian Băsescu”.

Klaus Iohannis: „La anul vom avea creşteri de impozite şi taxe. Am avertizat în repetate rânduri. Probabil lumea a crezut că sunt anunţuri de campanie electorală, dar pentru 2015 există un plus la cheltuială de cel puţin 15,4 miliarde de lei. Va fi un guvern PSD care va trebui să plătească tot ce a promis domnul Ponta în campania electorală, iar cetăţenii vor primi nota de plată. Este foarte posibil să aflăm că s-a terminat şi cu reducerea CAS”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Aflaţi la câțiva kilometri distanţă unul de altul, cei doi candidaţi nu au ezitat să lanseze atacuri şi ironii unul la adresa celuilalt.

Klaus Iohannis: „Și a umblat în toate dezbaterile cu tot felul de cartonașe, lua dl Ponta cartonașul și citea: sunt atâtea bla, bla, bla, nu e așa că nu ați știut? Mai citea o dată: nu așa că nu ați știut?”

Victor Ponta: „Adevăratul Klaus Iohannis a fost cel de la prima dezbatere. A venit nu doar nepregătit, dar şi foarte arogant, foarte suficient, după care a descoperit că nu ştie economie. Eu am un avantaj că sunt premier, dar eu m-am pregătit câteva zile, mi-am făcut notiţe”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Atât Klaus Iohannis, cât şi Victor Ponta s-au arătat încrezători că vor câştiga bătălia electorală de duminică.

Candidatul ACL a dezvăluit că ultimele sondaje comandate de alianţă arată o diferenţă minimă între el și Victor Ponta.

Klaus Iohannis: „Explicația este mereu aceeași, aceste sondaje sunt făcute pentru a induce unei părți din electorat ideea că unul dintre candidați stă foarte bine și nu mai are rost să mergem să votăm, ale lor arată că ei sunt în față, sondajele noastre arată o diferență în ultuima săptămână între noi de maximum 1 la sută, suntem la egalitate”.

Alte sondaje publicate în ultimele zile arată o diferenţă de zece la sută între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Între timp, pe finalul campaniei electorale, un atac la adresa lui Victor Ponta a venit chiar de la fostul său partener de guvernare şi de alianţă, Crin Antonescu. Liberalul nu vede cu ochi buni România următorilor cinci ani, dacă la Cotroceni va ajunge candidatul social-democrat.

„Nu va fi un viitor prea bun cu Victor Ponta preşedinte”, susţine Crin Antonescu. Fostul lider PNL a făcut această declaraţie după ce alianţa PSD-UNPR-PC a anuntat că va semna vineri un protocol cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru refacerea USL.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri