Scandalul votului românilor din diaspora, subiect în presa internațională

Data publicării:
vot diaspora in presa

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La Paris, Viena şi Londra, românii încă stăteau la coadă după închiderea secţiilor de votare, scrie Bloomberg în pagina online şi menţionează că nu au lipsit incidentele: „Alegătorii de la Ambasada României din Paris au încercat să intre cu forţa în clădire şi să voteze, după ce au stat degeaba cu orele la coadă”, informează agenția de presă.

Frankfurter Allgemeine Zeitung trage concluzia: „Alegerile din România s-au încheiat în haos". „Mii de votanţi au protestat în faţa ambasadelor din oraşe europene, după ce au încercat în zadar să-şi exprime dreptul de vot”, explică publicația germană, care dă și detalii.

Citiți și: 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Presa internațională: Românii îi consideră comuniști pe social-democrații lui Ponta
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Votul din diaspora, viral pe internet

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La Consulatul din München, de exemplu, timpul de aşteptare a fost de peste cinci ore, în timp ce la Torino a fost organizată o singură secţie de votare pentru 70.000 de cetăţeni. Frankfurter Allgemeine Zeitung precizează şi faptul că Biroul Electoral Central a respins cererile de prelungire a programului de votare în străinătate.

„Sute de români, lăsaţi pe dinafară la ambasada din Londra, fără a-şi putea exercita dreptul de vot" - titrează London Evening Standard.  „Poliţia a fost chemată la Ambasada României din Londra. Un elicopter al poliţiei a fost trimis să monitorizeze mulţimea care striga sloganuri”, atrage atenţia publicaţia online.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Ecoul protestelor de la ambasade, dar şi de la sediul Ministerului de Externe de la Bucureşti a ajuns şi peste Ocean. Postul american ABC preia depeşa Associated Press, care scrie despre nemulţumirea alegătorilor care au vrut să voteze la Londra, Paris şi Munchen. 

 Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri