MAE german: În situaţii excepţionale se pot organiza secţii de vot în afara misiunilor diplomatice

Data publicării:
vot munchen

Secţiile de vot ale altor state sunt organizate în Germania, în principiu, în incita ambasadelor şi consulatelor statelor respectiv. În cazuri excepţionale, bine argumentate, există posibilitatea organizării uneia sau mai multor secţii în afara ambasadei sau consulatelor”, a declarat Ministerul german de Externe, arată MediafaxMAE de la Berlin afirmă că "în trecut, au existat cazuri în care s-a folosit această excepţie".

"De exemplu în vara anului 2014 au fost organizate secţii de vot pentru alegerile prezidenţiale din Turcia în afara Ambasadei turce şi a consulatelor în mai multe oraşe germane", a subliniat Auswärtiges Amt.

Klaus Iohannis: Domnule Ponta, dacă mai veniți tot cu hârtiuțe, faceți-le ca lumea. Faceți copiuțe ca lumea!

Domnule Ponta, faceți copiuțe calumea” - asta i-a transmis Klaus Iohannis candidatului PSD la Președinție. Candidatul ACL l-a acuzat astăzi pe Victor Ponta că a mințit atunci când a spus că nu se pot organiza secții de votare suplimentare în străinătate. Klaus Iohannis a citit un sms din partea deputatului Bernd Fabritius, prin care autoritățile din Germania dau asigurări că până duminică, cand are loc turul al doilea la prezidențiale, se poate oferi sprijin logistic pentru a se organiza mai multe secții de votare.

Biroul Electoral Central a reconfirmat că da, se pot înființa secții de votare suplimentare în diasporă dacă se dorește acest lucru. Domnul Ponta, chemați pe ministrul de Externe, scoateți-l din relanti, băgați-l în viteză să rezolve aceste probleme”, a spus Klaus Iohannis, astăzi, într-o conferință de presă.

Iar l-am prins pe domnul Ponta cu minciuna!”, a continuat candidatul ACL la Președinție.

Am primit un sms, vă amintiți, la o dezbatere a spus domnul Ponta că – a vrut să-mi dea mie lecții cu Germania, mare specialist în alde Germanie e domnul Ponta - a spus că sunt 5 secții de votare și că nu se pot face altele, fiindcă legea... și nu știu ce mințea el pe acolo. Mi-a scris cineva din Germania. E în limba germană, o să fac o traducere liberă. Este suficientă o solicitare oficială și fără nicio problemă și cu sprijin logisitic din partea autorităților locale se pot amenaja secții de votare suplimentare. MAE din Berlin a informat de acum câteva zile pe omologii din București despre această posibilitate, însă nu a fost solicitat nimic”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri