DOCUMENTE. Primar spaniol: Am oferit sprijin pentru organizarea unei secții de votare. MAE a refuzat

Data publicării:
primar torrejon 2 flickr

„Noi, nu doar o dată, nu de două ori, ci de trei ori, concret în datele de 8 septembrie, 18 septembie şi astăzi, pentru a se putea organiza a doua rundă de alegeri de duminică, am pus la dispoziția Ambasadei notificarea că noi suntem la fel ca întodeauna dispuşi să punem la dispoziţia autorităţilor române un colegiu şcolar în timp record. Nu înţelegem de ce a fost eliminată dorinţa noastră pentru ca vecinii noştri români să poată vota în interiorul localităţii lor”, a declarat pentru Digi24 Pedro Rollan Ojeda, primarul din Torrejon de Ardoz.

Teodor Meleșcanu, despre propria afirmație privind votul din diaspora: „Am zis şi eu o prostie”. Răspunsul lui Victor Ponta: „Aici este locul prostiilor!”

În această localitate cu 100.000 de locuitori, aproximativ 10% din populație este formtă din români. În scrutinurile anterioare în această localitate a existat o secție de votare.

„Așa că ar fi fost logic din partea Guvernului României să le ofere facilități oriunde ar fi ei pentru a putea să își exprime dreptul de vot. Să le ofere facilități, care sunt foarte simple. Este vorba despre facilitatea apropierii, astfel ca românii să poată vota în orașul în care au decis să se stabilească”, mai spune primarul.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Tinerii din diaspora trag un nou semnal de alarmă: „Vrem să votăm!”  

Documentele adresate de primarul din Torrejon de Ardoz Ambasadei României din Spania:

Răspunsul primit de la Ambasada României în Spania:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri