REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Călin Popescu Tăriceanu s-ar putea îndrepta către un nou mandat de premier

Data publicării:
tariceanu -captura

Călin Popescu Tăriceanu, după anunțarea primelor exit-polluri FOTO: Digi24

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. El a obţinut 5,83 la sută din voturi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „Voturile pe care le-am primit înseamnă o anumita obligație din partea mea si din partea colegilor mei. Va trebui, după o consultare pe care o voi face la nivelul structurilor de conducere ale partidului, să luăm o hotărâre cum sa votăm în turul II și cum să îndemnăm simpatizanții mei să voteze în turul II”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu după anunțarea primelor exit-polluri.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dintre toți, Victor Ponta a fost ultimul candidat care a ieşit la declaraţii. Înconjurat de colegii din alianţa PSD-UNPR-PC, el s-a declarat mulţumit de primul tur al alegerilor prezidenţiale şi a anunţat că va încerca în turul doi să îi convingă pe susţinătorii celor 12 candidaţi care au rămas pe tuşă să îl susţină.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Echipa de campanie a lui Victor Ponta a recunoscut că rezultatele preliminare ale alegerilor arată că Victror Ponta a depăşit calculele făcute de ei. Însă au fost şi social-democraţi care au recunoscut că ar fi putut obţine un scor şi mai mare.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 După aflarea primelor rezultate ale exit-poll-urilor, Victor Ponta părea că îşi pregăteşte deja campania pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC i-a lansat contracandidatului său Klaus Iohannis o invitaţie la patru dezbateri electorale.

Am un sentiment de mulțumire, mai sunt 14 zile și românii vor avea din nou după doi ani un președinte legitim. Mă voi adresa tuturor alegatorilor celor 12 candidați care nu au intrat în turul doi, voi încerca să îi reprezint pe acești alegători”, a promis Victor Ponta.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şeful campaniei lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, a fost cel care a facut prima declaraţie la sediul PSD, după exit-poll-uri. Acesta a spus că scorul obţinut de Victor Ponta a fost peste așteptări, adica peste cel înregistrat la alegerile europarlamentare, de 37,5 la sută. Liderii PSD îşi fac planuri pentru turul doi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 „E pentru prima dată când PSD obține un scor semnificativ în diaspora. Dacă cifrele se confirmă, vom avea rezultate bune în câteva județe importante, dincolo de fieful tradițional al PSD. Klaus Iohannis are de recuperat o diferență mai mare decât cea pe cvare a avut-o de recuperat Băsescu...Este un contracandidat slab”, a conchis Liviu Dragnea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Și fostul președinte Ion Iliescu a comentat rezultatul lui Victor Ponta: „40% în primul tur, cu numărul ăsta de candidați, nu e rău, este o premisă bună. Diferența de 10 procente dintre primii doi este substanțială, asa că sunt premise pentru a câștiga”, a declarat președintele de onoare al PSD.

Cu toate astea, sunt social-democraţi care spun că Victor Ponta ar fi putut obţine mai multe voturi.

„Ar fi putut fi și mai bune rezultatele. Ar fi putut fi mai bine dacă ne moblilizam mai mult”, a spus Ecaterina Andronescu, președintele organizației PSD București.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Candidatul ACL, Klaus Iohannis, merge în turul doi al prezidenţialelor, alături de Victor Ponta. Conform ultimelor date prezentate de Biroul Electoral Central, Klaus Iohannis a obţinut 30,54% din voturile exprimate.

„Este clar că au rămas în competiție doi candidați, eu și Ponta. Este evident pentru oricine că românii au de ales între două variante: România lucrului bine făcut, o Românie normală, iar pe de altă parte, România lucrului prost făcut, o Românie a scandalului și a minciunii. Este regretabil să observăm că din cauza proastei organizări a alegerilor au rămas din păcate mulți români care nu au putut să-și exercite dreptul la vot. Eu sunt dispus și voi garanta independența justiției și statul de drept în România”, a spus Klaus Iohannis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Şi Elena Udrea se declară mulţumită de scorul obţinut la alegerile prezidenţiale. 5,17% conform celor mai recente rezultate anuntate de BEC. Candidatul Partidului Mişcarea Populară a evitat însă să spună pe cine va susţine în turul doi.

E o victorie a unui partid care se doreşte a fi altceva în clasa politică. Din pacate, se votează pe blocuri mari politice. Votul pe blocuri mari a făcut ca în fruntea acestui clasament să fie doi oamemo care nu reprezintă mare lucru politic. Ne vom atinge obiectivul de a fi principalul partid de centru-dreapta în 2016”, a declarat Elena Udrea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 Monica Macovei se declară mulţumită de rezultatul care se prefigurează după alegerile prezidenţiale. Candidatul independent a obţinut, potrivit rezultatelor parţiale BEC, 4,65% din voturi. Ea susţine că ar fi putut obţine un scor şi mai bun dacă cei din diaspora ar fi fost lăsaţi să voteze. În ceea ce privește candidatul pe care îl va susține în turul al doilea, Monica Macovei își va anunța decizia ulterior. „Nu discutăm azi de acest lucru, discutăm de ce se întâmplă cu romanii din România și din străinatate. La Londra, sunt 3500 de oameni care stau în ambasadă, dar li s-a închis ușa în nas. Se poate redeschide printr-o decizie a BEC-ului”, a declarat Monica Macovei la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri