Titus Corlățean ia apărarea instituțiilor franceze, după declarațiile președintelui Băsescu

Data publicării:
corlatean captura

Ministrul de externe, Titus Corlățean, acordând un interviu emisiunii „Pașaport diplomatic” FOTO: Digi24

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Declaraţie a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean:

„În calitate de ministru de externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziții de un evident partizanat politic, se aduc acuzații publice unor instituții ale statului francez. O astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de șef de stat, contravine grav regulilor și cutumelor diplomatice și aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relații de prietenie și încredere, consolidată în timp sub forma unui parteneriat strategic, între România și Franța. (s.n.) Solicit tuturor celor implicați în campania electorală să păstreze decența și să nu întreprindă nimic care ar putea vicia relațiile internaționale ale României și ar contraveni interesului național.

În același timp, apreciez că tendința constantă de a introduce în discursul de campanie prezidențială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea și protejarea securității și stabilității democratice a statului român, prin declarații care au ca scop discreditarea și timorarea acestor instituții, este de o deosebită gravitate și riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naționale legitime ale României. Fac apel la decență și responsabilitate. Campania electorală nu scuză, în nici un caz, mijloacele.”

Citiți și: 

Traian Băsescu, despre fotografiile Elenei Udrea la Paris: „Un serviciu românesc și unul francez sunt implicate”

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a vorbit joi seară, într-un interviu acordat B1 Tv, despre fotografiile în care apare Elena Udrea şi procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, la Paris. „E din nou o probă că serviciile secrete sunt implicate”, a spus şeful statului. El a spus că dezvăluirile ar fi fost imposibile fără contribuția unui serviciu francez și a declarat că va cere explicații pe căi oficiale.

Citiți și:

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Elena Udrea, despre fotografiile cu șefa DIICOT: Este un filaj al serviciilor secrete
Prima reacție a șefei DIICOT, după apariția fotografiilor cu Elena Udrea
Scandalul Elena Udrea la Paris. Cornel Ivanciuc, Cațavencii: În acest moment fotografiile îi servesc
Cine este Alina Bica, fotografiată cu Elena Udrea la Paris

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri