VIDEO. Zeci de mii de oameni au manifestat în marile orașe pentru ca românii din diaspora să voteze

Data publicării:
protest universitate fiti eroi 14 nov

ACTUALIZARE 23.05. Circa 600 de oameni se mai află în Piața Universității. Protestul urmează să se încheie.


ACTUALIZARE 22.03. Cei 2.000 de manifestanți din București au ajuns la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff. Ei scandează lozinci antiguvernamentale şi cer un vor corect în diaspora.

În celalalte orașe, protestele s-au încheiat.


ACTUALIZARE 21.54. „Ponta, nu uita, Baia Mare nu te vrea” s-a scandat la protestul de astăzi din orașul maramureșan.

 ACTUALIZARE 21.48. Circa 2.000 de manifestanţi scandează la Guvern: "Noi votăm, nu pontăm" și "Diaspora vrea, dar nu poate vota".  


ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. La Craiova au fost incidente între susţinătorii Alianţei Creştin Liberale, 300 la număr, care au fost împiedicaţi de jandarmi să ajungă la cei aproape 800 de simpatizanţi ai PSD. La faţa locului a venit şi primarul social-democrat al Craiovei, Olguţa Vasilescu. După aproximativ o oră, spiritele s-au calmat, oamenii s-au împăştiat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 .O manifestaţie are loc şi în Bucureşti, unde mobilizarea s-a făcut pe Facebook. Peste 1.500 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, locul tradiţional pentru demonstraţiile străzii. Ulterior, au plecat în marș spre Guvern.  

Manifestanții scandează mesaje pentru un vot corect duminică, dar şi contra premierului Victor Ponta: "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!", relatează Mediafax.

La manifestaţie au fost aduse şi jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.

Participanţii, în majoritate tineri, scandează şi "Azi plagiator, mâine dictator", "Victor Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii", "După turul doi, Victor Ponta la gunoi", "Jos, jos, jos, Ponta eşti un mincinos!", "Ponta nesimţit, pe români i-a umilit", "Păcat, păcat, de sângele vărsat!", "Noi votăm, nu pontăm", "DNA curăţă politica" şi "Secţii de votare peste hotare".

O parte a scandărilor se regăsesc pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestaţie.

FOTO: Manciu Romeo Facebook

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Aproximativ 8.000 de oameni au protestat în Piaţa Unirii de la Cluj-Napoca faţă de modul în care a fost organizat primul tur al alegerilor în străinătate. Oamenii au scandat şi lozinci împotriva lui Victor Ponta, după care au pornit în marş prin oraş.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şi la Sibiu au răspuns foarte mulţi oameni apelului la o demonstraţie de solidaritate cu românii din diaspora. Peste 2.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu şi au pornit într-un marş prin centrul oraşului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Peste 1.000 de persoane participă, vineri seară, la Timişoara, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, manifestare la care s-au scandat şi lozinci împotriva premierului Victor Ponta, transmite Mediafax.

Oamenii au început să se adune începând cu ora 18.00, în Piaţa Victoriei, având steaguri tricolore, dar şi ale regiunilor istorice ale României, precum şi pancarte cu mesaje inscripţionate precum: "Alături de românii din diaspora", "Votaţi cu capul, nu cu stomacul", "Yes la vot".

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. De asemenea, ei au scandat lozinci, inclusiv împotriva premierului Victor Ponta: "Jos Ponta", "Vreau o ţară ca afară", "Hai să-i ardem la vot", "Timişoara". "Jos comunismul" şi "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara".

Pe scările din faţa Operei a fost improvizată o mică scenă, unde au fost cântate mai multe melodii, urmate de discursuri ale organizatorilor care îndemnau participanţii să meargă la vot.

Printre protestatari s-au numărat foarte mulţi tineri, dar şi părinţi cu copii.

Mitingul este autorizat până la ora 20.00, fiind supravegheat de jandarmi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Şi la Târgu Mureş a avut loc, vineri seară, un miting anti-Ponta, la care au participat în jur de o sută de persoane. Oamenii s-au adunat la ceasul floral din centrul oraşului şi, timp de o oră, au scandat lozinci împotriva premierului Victor Ponta: "Comunismul n-a murit, Victor Ponta l-a trezit", "Mai bine cu sasul decât cu borfaşul" şi "Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola".

Oamenii au ieșit în stradă și în Baia Mare, pe Platoul București. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat la ora 17.00, în faţa Casei Sindicatelor din Arad, iar o oră mai târziu au pornit în marş pe Bulevardul Revoluţiei, prin faţa Primăriei şi a Teatrului de Stat.

Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât şi împotriva premierului Victor Ponta: "Veniţi cu noi în turul doi", "Dacă vă pasă, nu staţi în casă", "Vrem alegeri libere", "Jos Ponta, Aradul nu te vrea".

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: "Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse", "Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit", "Jos PSD, jos Ponta", "Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi".

Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marşului, iar alţi participanţi flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanţi se numără şi părinţi tineri cu bebeluşi în cărucioare, dar şi numeroşi studenţi şi pensionari.

Manifestarea este organizată de Asociaţia A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 şi supravegheată de jandarmi, informează Mediafax.  

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În replică la demonstraţiile de solidaritate cu românii din diaspora, despre care susţinătorii lui Victor Ponta spun că sunt organizate de ACL, 3.000 de oameni au ieșit în stradă, la Galați, pentru a-l susține pe contracandidatul lui Klaus Iohannis.  

Susținătorii lui Victor Ponta au mai manifestat la Alba Iulia (circa 1.000 de persoane) și la Iași, unde s-au strâns în jur de 300 de oameni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri