Săruturi de Oscar

Data publicării:
Sarut de oscar

Primul pe listă, „From Here to Eternity”. Are în palmares opt Oscaruri dintr-un total de 13 nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie şi cel mai bun actor în rol secundar - Frank Sinatra. Deşi protagonistul filmului, Burt Lancaster, nu a plecat acasă cu celebra statuetă, a cucerit multe inimi.

Şi producţia „On the Waterfront”, regizată de Elia Kazan, a primit opt premii, dintr-un total de 12 nominalizări. Scenele dintre Marlon Brando şi Eve Marie Saint au intrat deja în galeria celor mai reuşite săruturi din filme.

Iar în „West Side Story”, săruturile au fost politicoase, dar nu lipsite de pasiune. Filmul a primit 10 premii din 11 nominalizări. Inspirat din celebra piesă Romeo şi Julieta, „West Side Story” o are în rolul principal pe Natalie Wood.

Nu putem încheia fără să pomenim de „Casablanca” cu Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman. A avut un succes modest la început, a câştigat totuşi trei Oscaruri, dar a devenit între timp un clasic al cinematografiei. Asta şi datorită chimiei dintre protagonişti.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri