OSCAR 2016 | Un film maghiar cu un actor român, printre favoriți

Data publicării:
son of saul

  

"Son of Saul", filmul maghiar în care joacă şi românul Levente Molnar, este favorit la Oscarul pentru cel mai bun film străin. Performanţa este cu atât mai mare, cu cât acesta este primul lung-metraj al regizorului Laszlo Nemes.

Pelicula, o poveste despre drama unui prizonier de la Auschwitz care îşi riscă viaţa ca să-şi îngroape cum se cuvine copilul, a luat deja Globul de Aur şi premiul criticilor la festivalul de la Cannes.

El însuşi urmaş al unor victime ale Holocaustului, Laszlo Nemes spune că nu a făcut acest film pentru a fi premiat.

Am vrut să fim cât mai ambiţioşi; cumva fiecare dintre noi avea o misiune, dar nu ne-am gândit la premii. Când faci un film nu te gândeşti niciodată la premii”, a spus regizorul Laszlo Nemes.

Alte două pelicule nominalizate abordează tema războiului. Filmul danez "A war" are în centru un comandant de trupe danez din Afganistan, în timp ce drama iordaniană "Theeb" se concentrează asupra primului război mondial.

„E un moment extraordinar pentru Iordania, avem o industrie cinematografică tânără şi pasionată, dar fără multe resurse, iar nominalizarea ne-a încurajat. Publicul a reacţionat ca şi cum ar fi câştigat Cupa Mondială”, a spus Naji Abu Nowar, regizor.

Regizorul columbian Ciro Guerra, nominalizat la Oscar cu "Embrace of the Serpent" - o poveste despre explorarea Amazonului -, povesteşte cum Oscarurile pe care le privea în copilărie l-au atras către cinema.

„Ţin minte că odată mă uitam la Oscaruri şi i-au dat un premiu special cuiva care se numea Federico Fellini. Nu ştiam cine este, nu ştiam cine sunt starurile care s-au ridicat şi l-au aplaudat în picioare. M-am întrebat: "Cine e domnul ăsta? De ce îl apreciază oamenii atât de mult?"”, a povestit Ciro Guerra, regizor.

Nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film este şi "Mustang", o producţie franceză, care însă are dialogurile în turcă. Filmul tocmai a luat şi premiul Cesar pentru cel mai bun debut.

Gala Oscar 2016 poate fi urmărită şi în limba originală, engleză. Pentru aceasta urmaţi paşii de mai jos:

Gala premiilor Oscar poate fi vizionată şi fără traducere în limba română http://bit.ly/1KMCelR

Posted by Digi24 on Saturday, February 27, 2016


1. Comutaţi televizorul pe canalul Digi24 sau Digi Film;

2. Apoi selectati pista audio dorită din butonul intitulat "Audio" de pe telecomanda sau navigând în meniul televizorului dacă această funcţie nu este disponibilă direct pe telecomandă;

3. Alegeti varianta Engleză şi veţi putea urmări Gala Oscar fără traducere simultană în limba română.

Opţiunea de selectare a unei piste audio din mai multe piste disponibile este valabilă pentru transmisia digitală din cablu şi satelit. Această opțiune nu este valabilă pentru transmisia analogică din cablu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri