Din 2018 se va liberaliza piaţa de furnizare a energiei electrice. Adică fiecare consumator va încheia un contract cu funizorul pe care îl alege singur şi va plăti tarife reglementate de principiul cererii şi ofertei. Românii pot şi în acest moment să renunţe la serviciile furnizorilor de pe piaţa reglementată, unde preţul este stabilit de ANRE. Domnul Ştefănescu, personajul Digi24, ştie care sunt paşii ce trebuie făcuţi pentru încheierea unui nou contract.

Embed:

 

Pentru a schimba furnizorul de electricitate, Dl. Ştefănescu trebuie mai întâi să intre pe site-ul ANRE şi să analizeze toate ofertele.

Apoi, o alege pe cea convenabilă.

Furnizorul ales este obligat să-i trimită lista cu tarife în 15 zile.

După ce a stabilit toate clauzele contractuale şi a negociat tariful, Dl. Ştefănescu poate încheia noul contract. Nu este nevoie să schimbe cablurile, contorul sau prizele. Însă, înainte cu cel puţin 21 de zile înainte de intrarea contractului în vigoare, trebuie să anunțe furnizorul actual că intenționează să renunțe la serviciile lui.

Odată ieşit din piaţa reglementată, unde preţul este stabilit de autorităţi, Dl Ştefănescu nu se mai poate întoarce. Practic, el primeşte energie electrică de pe piaţa liberă, unde preţul este dictat de cerere şi ofertă. Oricum, din 2018 toate contractele vor fi în piața liberă, iar fiecare gospodărie își va alege furnizorul cum va dori.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!