Mesajul unui român stabilit la Dubai: Am găsit Bucureștiul mai prăfuit și mai haotic față de acum 15 ani

Data publicării:
roman dubai

„Bună ziua. Mă numesc Mihai Dăscăliuc. Trăiesc în Dubai de 15 ani. Am plecat în 2001 din Bucureşti. Fiind legat de alegerile locale de astăzi aş dori să vă uitaţi puţin în spatele meu unde se văd proiecte de infrastructură. Şi aici aş vrea să îmi exprim dezamăgirea faţă de un Bucureşti pe care l-am părăsit acum 15 ani, l-am vizitat recent şi l-am găsit poate un pic mai prăfuit şi un pic mai haotic decât acum 15 ani când am plecat. Aleşii noştri locali, în ultimii 15 de ani, în ultimii 25 de ani de la Revoluţie nu au avut o viziune coerentă pe termen lung de a dezvolta infrastructura şi potenţialul oraşului Bucureşti. Dubaiul acum 15 ani era doar un oraş grupat în două cartiere, ambele pe malul canalului, cricului Dubai.

Astăzi, Dubaiul este un conglomerat, un metropolis enorm cu poate 8 milioane de locuitori care s-a dezvoltat printr-o viziune a liderilor locali, au dezvoltat o infrastructură coerentă pe termen lung, iar în jurul acestei infrastructuri au putut să dezvolte toate aceste landmark ale oraşului, Burj Khalifa şi toate celelalte atracţii binecunoscute din acest oraş.

Găsesc că pentru aleşii noştri locali din Bucureşti este nevoie de o viziune pe termen lung. Nu trebuie să gândească numai pentru mandatul lor de patru ani. Trebuie să pună bazele unei moşteniri care să dureze 20, 30, 50 de ani de acum. Sper ca aleşii locali, cei pe care Capitala îi va alege acum vor avea această viziune pentru viitor”, spune Mihai Dăscăliuc, român stabilit la Dubai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri