Proiect de ţară | Sectorul 6 visează la metrou

Data publicării:
lucrari metrou drumul taberei-1

Locuitorii cartierului Drumul Taberei fac aproximativ 30 de minute până în centru, cu mașina sau autobuzul. Ei așteaptă, însă, de cinci ani, deși inițial li s-a spus că va fi nevoie doar de trei ani, până când durata traseului se va reduce până la trei minute. Din păcate însă, lucrările la metroul din Drumul Taberei par să nu se mai termine.

Lucrările, începute în 2011, luau deja o pauză, în 2013, din lipsă de bani. Au fost salvate cu fonduri europene nerambursabile și s-a impus un nou termen de finalizare: septembrie 2015. Nici acesta nu a fost respectat, începutul anului 2017 fiind noua promisiune pentru locuitorii cartierului Drumul Taberei.

Dar surprizele neplăcute nu se încheiaseră. Au urmat erorile de execuţie din zona Eroilor, iar ministrul Transporturilor a anunţat, luna trecută, noi întârzieri. Noua magistrală ar putea fi gata abia spre finele lui 2017.

„Au rezultat probleme la reconstituirea suprafeţelor după închiderea şantierelor. Mai precis, nu sunt prevăzute aceste proceduri de refacere a iluminatului public, de refacere a spaţiilor verzi. Metrorex îşi scrie acum procedurile pentru a remedia aceste deficienţe istorice şi pentru a da noul termen de punere în funcţiune", a explicat ministrul Dan Costescu.

Până la această oră, reprezenţii Metrorex nu au răspuns solicitărilor Digi24 privind acest subiect.

Întreaga nouă Magistrală 5, inclusiv tronsonul către Pantelimon, are ca termen de finalizare anul 2020 şi ar urma să coste 900 de milioane de euro. În cel mai optimist scenariu, două treimi din această sumă ar putea fi asigurate din fonduri europene. Prelungirea lucrărilor din vestul Capitalei până la de două ori perioada estimată iniţial pune însă la grea încercare nervii oamenilor din zonă.

„E vorba şi de aspectul cartierului, nu numai de locuri de parcare. Sunt multe incoveniente. Din păcate durează de foarte mulţi ani şi nu ştim pentru câţi ani de acum încolo”, a spus un locuitor al cartierului Drumul Taberei.

„Nu o să se termine niciodată. Au încurcat toată circulaţia”, a adăugat alt locuitor.

„Lucrez în zonă şi e foarte dificil, cu parcări, cu livrări şi-ţi ocupă tot timpul treaba asta”, a spus un alt bucureștean.

Din sectorul 6, aflat în Vestul Bucurestiului, fac parte cartierele Drumul Taberei, Militari, Giuleşti şi Crângaşi.

Citiți și: 
Sondaj IRES. Cum apreciați activitatea primarului Sectorului 6?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri