Român stabilit în Spania: În oraşul de unde vin eu nu s-a investit aproape nimic în ultimii 25 de ani  

Data publicării:
roman stabilit spania

„Am ales să locuiesc în Cadaques lui Salvador Dali pentru că aici viaţa prinde culoare. Spre deosebire de acasă aici eşti tratat cu căldură, indiferent de statutul social, fie că ai o problemă la primărie, fie că ai nevoie de servicii medicale la stat. Îmi place aici pentru că viaţa nu este monotonă. Ca o curiozitate, într-o comunitate cu 3 mii de locuitori există 47 de galerii de artă sau 145 de restaurante.

În Sebeş, în oraşul de unde vin eu, nu s-a investit aproape nimic în ultimii 25 de ani pentru a face oraşul mai atractiv. S-au făcut ceva intervenţii mici, pe ici pe colo, la infrastructură, însă şi acelea au fost făcute cam de mântuială. În municipiul Sebeş proiectele cu fonduri europene sunt, atenţie, egale cu zero, iar în administraţie spiritul întreprinzător lipseşte cu desăvârşire.

Aici autorităţile sunt mereu pregătite să facă faţă oricăror situaţii. Am plecat dintr-o comunitate cu 30 de mii de locuitori unde se nasc anual 600 de copii şi nu există nici măcar o creşă. Aici pot să îmi plimb copilul într-un aer curat în timp ce în oraşul meu un imens agent economic poluator îşi desfăşoară activitatea la nici 100 de metri de blocurile de locuinţă”, spune Cosmin Lupu, român stabilit la Cadaques.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri