RAPORT DE ȚARĂ. Bucureștiul, capitala diversității culinare

Data publicării:
papa raport 2

Bucureştiul este fascinant nu numai prin clădirile impunătoare sau prin arhitectura unică, ci poate fi descoperit şi prin diversitatea culinară care atrage bucătari din toate colţurile lumii. Devenit centru de afaceri, şi bucătăriile au devenit diversificate. Bunătăţile elveţiene, greceşti turceşti sau din oricare altă parte a lumii par să îi satisfacă şi pe cei mai riguroşi gurmanzi.

Jakob Hausmann este elveţian la origini, dar acum cu mândrie spune că este român, mai ales că preparatele lui elveţiene, în care punctul central este reprezentat de o piatră încinsă, îi fascinează şi azi pe clienţi.

Cine ar spune că între dragoste şi bucătărie nu există nicio legătură se înşeală amarnic ar spune Jakob, pe care reporterii Digi24 l-au găsit în Centrul vechi al Capitalei. Un veritabil bucătar elveţian, care de mai bine de 20 de ani a luat drumul României, în căutarea marii iubiri.

„Am fost norocos: am găsit o doamnă, soţia mea, şi cu ea am deschis o nouă viaţă pentru mine, un restaurant, acum 15 ani şi în septembrie anul trecut am deschis acest restaurant. Acum România este prima mea casă, este o țară foarte frumoasă, pentru mine aici sunt toate posibilitățile deschise”, povestește Jakob Hausmann.

Aici a îmbinat căsnicia cu cele mai bune preparate elveţiene pe care le oferă cu dragoste clienţilor români şi străini care îi trec pragul. Filozofia bucătăriei lui se învârte între pietre încinse şi preparate proaspete, gătite cu măiestrie şi precizie elveţiană.

„Locația mea este cu specific elvețian, dar azi voi face ceva amestecat, elveţian şi ceva românesc. Cea mai bună idee de acum 15 ani este cea cu carne pe piatră. Este din Elveţia şi aici în fiecare oraş există unul sau două restaurante în care se face la fel. Aceasta este ceramică şi este de bază pentru noi. Pentru asta prima oară voi lucra cu cartofii. Vom folosi cartofii care sunt fierţi, acum sunt reci, rumeniţi şi este o prăjitură de cartofi. Este o reţetă tradiţională din Elveţia”, explică patronul de restaurant, care și-a detaliat procesul de preparare a produselor.

La final, spectacolul gastronomic e asigurat: clienţii îşi pot prepara singuri carnea, după gust, pe o piatră lăsată la încins 15 minute.

Grecia din București

Ca să-şi confirme, parcă, amplasarea strategică între Occident şi Orient, la doar câţiva paşi distanţă de localul elveţian Bucureştiul își invită oaspeții în lumea culinară a Greciei.

„Am adus rețetele din Grecia, anumite produse sunt aduse din Grecia originale și bucătarul prepară bunătățile tradiționale pe care turiștii le vor găsi când vor merge când vor merge în vacanță în Grecia iar când se reîntorc de acolo dacă vor să guste din nou din bucătăria tradițională grecească de acolo în acest concept travel store”, spune Marius Berca, patron de restaurant.

Fructele de mare sunt esenţiale pentru bucătăria grecească, aşa că bucătarul Mustățea Milică a explicat modul de preparare al unui risotto cu fructe de mare, compus din: caracatiță, calamar, scoică și crevete și orez, stins cu vin, pătrunjel, ceapă și ardei gras, preparat în câteva minute, 5 minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri