RAPORT DE ȚARĂ. Bucureștiul atrage sute de mii de turiști anual

Data publicării:
casa poporului palatul parlamentului 5614099-Mediafax Foto-Ana Poenariu 1

La fiecare pas, Bucureştiul se dezvăluie fermecător. Fascinează şi intrigă în acelaşi timp. Clădirile impunătoare lasă amprenta unui oraş demn în care istoria se vede la fiecare pas.

„E captivant mixul de arhitectură veche şi arhitectură nouă, modernă, poate şi o parte de arhitectură comunistă, ceea ce nu găseşti în multe capitale europene. Arcul de Triumf este cu siguranţă un simbol al Bucureştiului. El reprezintă comemorarea victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial”, explică arhitectul Anda Roman.

Povestea monumentului construit în 1921 este şi ea captivantă, cu detalii prea puţin cunoscute. Nu sunt mulţi cei care ştiu că în Bucureşti au existat mai multe construcţii de tipul Arcului de Triumf, inclusiv o variantă din lemn. În timpul regelui Ferdinand I şi al reginei Maria, arhitectul Petre Antonescu a gândit proiectul unui impunător arc de triumf. Atunci, din lipsa de timp, s-a construit numai scheletul din beton, iar basoreliefurile au fost făcute din ipsos.

Astfel de locuri au făcut din Bucureşti o destinaţie turistică extrem de apreciată.

„Vorbim de un stil eclectic al Bucureştiului. Sunt multe clădiri în stilul baroc, renascentist, sunt multe clădiri de pe vremea Micului Paris. O plimbare pe Calea Victoriei dezvăluie foarte multe clădiri importante, turiştii apreciază plimbările pe Calea Victoriei, dar există şi foarte multe clădiri noi semn că Bucureştiul se dezvoltă”, spune Anda Roman.

„Se poate vedea cu ochiul liber pe stradă o creştere a numărului de turişti, auzi limbi străine din cele mai diverse, dar şi din statisticile noastre, tinerii sunt cea mai dinamică categorie de turişti şi au crescut cu cel puţin 40 la sută”, explică Tudor Maxim, administrator al unei agenţii de turism.

Cel mai vizitat obiectiv turistic bucureştean rămâne însă Casă Poporului, care la aproape 30 de ani de la începutul lucrărilor rămâne cea mai impresionantă construcţie din această parte de lume.

„Pornind de la noutate şi până la istoria veche, atrage mult Palatul Parlamentului. Noi nici nu ar trebui să îi spunem a două clădire din lume, ci prima clădire din lume cu scop civil pentru că înaintea ei este o clădire cu scop militar, clădirea Pentagonului. da chiar atrage, am prieteni

din lume care au spus wow când au văzut Casă Poporului. Atrage mult arhitectură în sine chiar şi turişti occidentali din Roma din Amsterdam, Paris sunt plăcut impresionaţi de centrul istoric, de Calea Victoriei”, spune Traian Bădulescu.

Centrul istoric, preferat de străini

Centrul vechi este un magnet aici străduţele cu un aer rustic transformă destinaţia turiştilor într-o experienţă captivantă.

„Bucureştiul a devenit o destinaţie turistică şi datorită locului în care ne aflăm, centrul istoric care s-a dezvoltat mult în ultimii ani şi este preferat de turiştii străini. Estimările arată că în centrul istoric 25 la sută din turişti în perioadele de vârf sunt străini”, detaliază Traian Bădulescu.

Bucureştiul primeşte anual în jur de un milion de turişti, dintre care mai mult de jumătate sunt străini. Cei mai mulţi sunt atraşi de turismul de evenimente şi de business, dar şi experienţele tip citybreak sunt din ce în ce mai atractive pentru cei care ne vizitează Capitala.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri