„Responsabili cu educația”. Ședința cu părinții a fost înlocuită de catalogul virtual

Data publicării:
note

Profesorii din Timişoara au găsit o solutie să-i fereasca pe părinţi de surprize neplăcute. Notele şi absențele elevilor sunt la un click distanţă, în catalogul electronic introdus în școli după modelul unităților de învăţământ occidental. Site-ul facilitează comunicarea dintre profesori și părinți.

Cel mai simplu și accesibil mod de comunicare cu părinții este gratuit. Cu un cont de utilizator, primesc notificari atât online și prin SMS despre situația şcolară a copiilor lor.

„Este o modalitate care agreată în ultimul timp de unităţile de învăţământ, pentru că le facilitează o mai bună colaborare cu familiile copiilor. Părinţii sunt foarte ocupaţi, sunt la locul de muncă până la ore foarte târzii şi ca şi modalitate de a urmări, de a cunoaşte datele despre parcursul lui şcolar, este evident mult mai uşor în a accesa o informaţie online”, explică Aura Danielescu inspector general.

Sistemul online a fost introdus și în școli din Cluj, Satu Mare şi Hunedoara şi a fost accesat de peste 15.000 de părinţi, numai anul trecut.

Pentru cei care nu sunt atât de conectaţi la mijloacele moderne de comunicare, există şi o alternativă... mai conservatoare - şcolile confesionale. Liceul Penticostal Betel este una dintre ele. Funcţionează în Oradea din 1994, cu un regulament intern foarte strict, stabilit de conducere după regulile Bisericii Penticostale.

„Probleme de genul fumat, alcool, tutun, droguri, reviste cu material obscen sunt total interzise în incinta școlii., subliniază Onisim Cozma - directorul Liceului Penticostal Betel.

Regulile se respectă, nu se discută. Părinții sunt anunțați de la primele absențe ale copiilor. „Avem un dialog cu părinții și le spunem ca poate ar fi mai bine, dacă elevul nu poate să se supuna acestui regulament, să se orienteze spre o alta unitate școlară", subliniază directorul.

Controlul strict pare să dea rezultate. În ultimii ani liceul a avut promovabilitate de 100% la bacalaureat. Indiscutabil, este în mare masură şi efectul firesc al calităţii actului didactic.

O statistică realizată de Ministerul Educaţiei arată că, anual, cei peste 2,4 milioane de elevi fac peste 47 de milioane de absenţe. În medie, sunt 19 absenţe pe lună, 80 % dintre ele sunt sunt motivate.

Cum alocaţiile pentru susţinerea famiilor sunt condiţionate de prezenţa la cursuri, elevii au fost sancţionaţi: peste 26.000 au pierdut alocaţiile pentru susţinerea familiei, iar alte 28.000 de familii au primit bani mai puţini de la Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri