Raport de ţară. Digi24 caută „Responsabili cu Educația”

Data publicării:
cosmin prelipceanu

Școala românească agonizează între extreme. Vorbim despre elevi geniali sau despre copii defavorizați. De restul, cei mulți, ne amintim doar la sesiunile de bacalaureat sau la început de an școlar, când toate camerele de filmare se îngrămădesc în fața școlilor neterminate sau pe coșurile de cumpărături ale părinților prin supermarketuri.

Când atenția autorităților sau a societății civile se îndreaptă și ea spre extreme, uitându-i pe cei care vor fi peste ani România reală, Digi24 lansează o întrebare incomodă: Tu ce faci pentru copilul tău?”.

De luni, 16 septembrie, din prima zi a noului an şcolar, Digi24 porneşte o campanie dedicată educaţiei. O campanie altfel, care nu caută nici vinovaţi și nici exemple de elevi eminenţi sau defavorizaţi. O campanie care caută soluții, pentru că noi, toți, suntem „Responsabili cu educația”.

Sub sigla celei mai de ample campanii de până acum realizată de către Digi24, „Raport de ţară”, singura televiziune de ştiri care emite în format full HD face un exerciţiu de implicare a comunităţii în rezolvarea problemei spinoase a educaţiei.

„Responsabili cu educaţia” la Digi24, în două ediții speciale, luni și vineri, vor fi Cosmin Prelipceanu, Sanda Nicola şi Dan Suciu. Luni, de la ora 20.00, la Jurnal de seară, Cosmin Prelipceanu dezbate subiecte spinoase, la finele primei zile de școală. Vineri, de la ora 20.00, Sanda Nicola, Dan Suciu și Cosmin Prelipceanu, alături de invitații lor, trag concluziile celor 5 zile dedicate educației la Digi24.

De asemeni, jurnalele de știri Digi24 vor difuza, în edițiile speciale dedicate campaniei „Responsabili cu educația”, reportaje care vor vorbi despre calitatea actului didactic, lipsa finanțării şi modele de succes ale unor şcoli care au depăşit problema banilor, coerența din sistemul de învăţământ, siguranța în școli, calitatea și eficiența școlii ca business, lipsa programelor de susținere comunitară sau incapacitatea sistemului de a gestiona transformările datorate vârstei, care au urmări în performanța școlară.

Timp de 5 zile, Digi24 încearcă să îi convingă pe telespectatori că toţi sunt „Responsabili cu educația”. Este o campanie de conștientizare a comunităţii, o modalitate de a evidenţia soluțiile pe care comunitatea le poate găsi unor probleme pe care sistemul de stat eşuează să le rezolve.

Iar ca un preambul al campaniei Digi24, cu două zile înainte de debutul unui nou an şcolar, ministrul educaţiei, Remus Pricopie, este invitatul Elenei Vijulie, sâmbătă, de la 21.00, la „Kilometrul 0”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri