Un sfert din drumurile naţionale nu aveau încheiate contracte pentru deszăpezire la începutul iernii. Prin urmare, CNADNR a decis să renunţe la licitaţii şi să acorde contractele prin negociere directă. Firmele care au primit 15 milioane de euro sunt urmărite penal sau au acţionari şi administratori anchetaţi pentru evaziune fiscală, spălare de bani sau dare de mită pentru obţinere de contracte din bani publici. O anchetă marca „România furată”, pe care o puteţi urmări, pe larg, astăzi, la Jurnalul de Seară.

Embed:

Florin Dascălu, directorul Direcţiei Întreţinere Autostrăzi CNADNR: „Publicarea pe SEAP a anunţurilor de participare s-a făcut în data de 28 august 2015. (...) În 12 octombrie 2015, atunci am adjudecat pentru 76%. Lipsă de oferte. Cum v-am spus, în special la secţiile din cadrul DRDP Bucureşti şi SDN Craiova sau oferte neconforme”.

Marius Bucur, director general al SC Rebelis Construcţii SRL: „Licitaţiile s-au organizat foarte târziu”.

Contractele fără licitaţie au fost atribuite unor firme controversate.

Florin Dascălu, directorul Direcţiei Întreţinere Autostrăzi CNADNR: „Legislaţia în materie de achiziţii publice (...) Nu permite să impun condiţii restrictive. (...) Nu impune absolut nicio restricţie cu privire la anul înfiinţării. El poate să-şi ia un terţ susţinător”.

Florin Dascălu: „Uitaţi, aici! Deci, declaraţie pe propria răspundere în care zice că "în ultimii cinci ani nu am fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă"”.

Cine sunt proprietarii firmelor care au încasat cele 15 milioane de euro pentru deszăpezire şi în ce dosare sunt anchetaţi aflaţi marţi, la ora 21.00, la „România furată”.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!