Iaşi: 300 de tineri au manifestat pentru reunirea Basarabiei cu România

Data publicării:
2403 20marsiasi-56644

De la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" şi până în Piaţa Unirii din Iaşi, tinerii au amintit tuturor că pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima care s-a unit cu ţara mamă. România a pierdut definitiv Basarabia, Nordul Bucovinei şi ţinutul Herţei în 2 iunie 1940, când ruşii au adresat ţării noastre un ultimatum pentru aceste teritorii. Acum, tinerii vor o nouă unire.

Sunt un exemplu viu că cei din Republica Moldova doresc reunirea”, strigă un tânăr la portavoce. „Am fost uniţi şi trebuie să fim în continuare uniţi”, spune un alt tânăr moldovean. „Chiar dacă ei sunt mai săraci ca noi, au un nivel de trai mai scăzut, cred că ar trebui să îi ajutăm, totuşi sunt fraţii noştri”, crede un român prezent la marş.

Se împlinesc 95 de ani de când Sfatul Ţării a decis unirea definitivă cu România. Ce vă doriţi? Ce ne dorim? Ne dorim readucerea Basarabiei acasă, alături de ţara mamă”, declară Doina Grosu, unul dintre organizatori.

Tinerii au scandat „Basarabia e România”, „Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară”, „Unire!”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească / Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”. La finalul evenimentului, toţi participanţii s-au prins în Hora Unirii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri