Luigi Corioni, legendarul preşedinte al Bresciei, s-a stins din viaţă la vârsta de 78 de ani. Sub conducerea sa, Mircea Lucescu a antrenat Brescia în perioada 1991-1996. Hagi, Răducioiu, Sabău şi Mateuţ sunt românii care au jucat pentru Brescia Romena - aşa cum era supranumită echipa lui Lucescu în acea perioadă.

Embed:

 

Luigi Corioni a condus Brescia din 1992 până în 2014, atunci când a renunţat la clubul aflat în Serie B. Sub comanda legendarului preşedinte al „rândunelelor”, Mircea Lucescu a avut cea mai lungă aventură în fotbalul italian. Din 1991 până în 1996, Lucescu a antrenat Brescia, echipă cu care a obţinut două promovări şi un succes în Cupa Angloitaliană, după o victorie pe Wembley în faţa celor de la Notts County.

În 1992, Lucescu îi transferase la Brescia pe Hagi, Răducioiu, Sabău şi Mateuţ - iar „rândunelele” căpătau supranumele de Brescia Romena.

Corioni este preşedintele care a reuşit de-a lungul celor 22 de ani de activitate să aducă la Brescia jucători de mare valoare precum Roberto Baggio, Pep Guardiola, Luca Toni sau Marek Hamsik.

În 2014, Gino Corioni a renunţat la funcţia de preşedinte al clubului, iar un an mai târziu familia Corioni a cedat şi pachetul majoritar de acţiuni al clubului.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!