Arbitru român, lăudat în Spania: „E unul dintre cei mai buni centrali din Europa”

Data publicării:
arbitru GettyImages-459690844

Foto: Gulliver/GettyImages

„Un medic, delegat la meciul lui Villarreal”, anunță agenția de știri EFE, care mai adaugă că „arbitrul de 35 de ani, internațional din 2008, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa și, de aceea, a fost inclus de UEFA pe lista arbitrilor care vor oficia la turneul final din Franța, din această vară”.

În schimb, Ovidiu Hațegan (foto) nu prea le poartă noroc echipelor spaniole. Până acum, românul a arbitrat cinci echipe din Spania în cupele europene, dar bilanțul este unul negativ: 3 înfrângeri și 2 victorii. Athletic Bilbao a pierdut de două ori cu Hațegan la centru, iar Real Sociedad, o dată. În schimb, ambele victorii cu tânărul arbitru român la centru, au fost reușite de Atletico Madrid.

EFE nu uită, însă, să adauge că în CV-ul, altminteri imaculat, al românului, apare „o mică pată”: „lipsa sa de reacție la un incident rasist petrecut în Moscova, în timpul unui meci dintre CSKA și Manchester City, din 2013. Atunci, fanii ruși au proferat remarci rasiste la adresa ivorianului lui Manchester City Yaya Toure, dar arbitrul nu a urmat protocolul UEFA, care obligă la oprirea meciului și solicitarea prin megafonie, sistarea scandărilor rasiste, sub amenințarea suspendării partidei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri