Amicalul dintre Belgia și Portugalia, care trebuia să se dispute marți, 29 martie, la Bruxelles, a fost anulat, la o zi după ce capitala belgiană a fost scena unor atentate sângeroase. Inițial, selecționata belgiană își anulase antrenamentele de miercuri.

 

„Din motive de securitate și de precauție, primăria din Bruxelles a cerut Federației belgiene să anuleze meciul Belgia – Portugalia, de pe 29 martie. Partida diavolilor roșii belgieni de marți seara, de pe stadionul Roi Baudouin, nu va mai avea loc”, se arată într-un comunicat al federației belgiene.

Potrivit Digi Sport, forul fotbalistic de la Lisabona a solicitat omologilor belgieni ca meciul să aibă loc în Portugalia, oferindu-se să plătească toate cheltuielile pentru deplasare, dar Marc Wilmots s-a opus.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, iar peste 230 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Aeroportul din Bruxelles va rămâne închis şi joi, după atentatele teroriste soldate cu peste 30 de morţi. Aeroportul a fost închis şi marţi.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor. Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare, actele teroriste.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!