FIFA retrage din palmares o victorie a României

Data publicării:
nationala

Gazeta Sporturilor a descoperit că România a făcut opt schimbări în amicalul cu Belgia, faţă de maximum șase câte sunt permise pentru ca un meci să fie inclus în palmaresul jocurilor directe şi pentru a conta în clasamentul FIFA.

Contra belgienilor, Piţurcă a făcut șase schimbări doar la pauză, introducându-i pe teren pe Dorin Goian, Costin Lazăr, Alex Bourceanu, Gabi Torje, Bogdan Stancu şi Cristi Tănase. Mai trâziu, în repriza a doua, au mai intrat Srgian Luchin şi Ştefan Radu.

Cu toate acestea, arbitrul întâlnirii, italianul Mauro Bergonzi, a trecut în raportul jocului doar șase schimbări efectuate de naţionala României. Astfel, atunci când Gazeta a solicitat un punct de vedere oficial din partea FIFA, forul mondial a precizat că „potrivit raportului oficial, jocul s-a disputat în conformitate cu reglementările în vigoare! S-au făcut 6 schimbări, prin urmare a fost considerat un joc valabil”.

Ulterior, după ce au fost informaţi despre ceea ce s-a întâmplat, oficialii FIFA au revenit şi au anunţat că „meciul menţionat va fi scos din următoarea ierarhie, a lunii mai, şi nu va fi luat în considerare în palmaresul oficial ca meci între primele reprezentative A”.

Astfel, este posibil ca România să coboare în clasamentul FIFA pe următoarea lună, după scoaterea rezultatului cu Belgia din palmaresul oficial.

Arbitrul care a falsificat raportul meciului, Mauro Bergonzi, s-a retras între timp din activitate şi este angajat la postul de televiziune Premium Calcio, unde analizează fazele litigioase din Serie A TIM, astfel că nu riscă vreo sancţiune.

Golurile echipei României în amicalul cu Belgia au fost marcate de Alexandru Maxim şi Gabriel Torje, din penalty. Pentru oaspeţi a deschis scorul Christian Benteke.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri