Maria Şarapova a anunţat luni că a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat în timpul turneului Australian Open, desfăşurat în ianuarie 2016. Meldonium e numele substanţei descoperite în organismul sportivei ruse, care susţine că e vorba de un medicament pe care medicii i l-au prescris în urmă cu zece ani. Acesta e folosit pentru tratarea anginei pectorale și infarctului miocardic şi a fost inclus pe lista substanţelor interzise abia la începutul anului. Maria Şarapova a anunţat că nu intenţionează să se retragă ca urmare a scandalului. Însă a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis.

 

©FOTO: Gulliver/GettyImages

În vârstă de 28 de ani, Maria Şarapova are în palmares 35 de titluri WTA, dintre care cinci turnee de mare şlem. Fostă numărul unu mondial, loc atins când avea numai 18 ani, jucătoarea din Rusia a apărut în prim-planul circuitului internaţional la vârsta de 17 ani, atunci când s-a impus la Wimbledon. Și-a început însă cariera în tenisul internațional din 2001, de la 14 ani.

Șarapova, în prezent nr. 7 WTA, este una dintre marile vedete nu numai din lumea sportului, ci și din actualitatea mondenă. Imaginea Nike, ambasadoare Porsche, creatoare a mărcii de bomboane „Sugarpova”, cariera sa de femeie de afaceri se bucură de aproape același succes ca cea de jucătoare de tenis.

În 2015, pentru al 11-lea an consecutiv, Șarapova a fost, potrivit Forbes, sportiva cel mai bine plătită din lume. Cu venituri de circa 27,3 de milioane de euro pe an, ea o devansează pe Serena Williams. Rusoaica, chiar dacă bătută adesea de americancă pe terenul de tenis, nu și-a pierdut toate atuurile.

Anunțul de luni al Mariei Șarapova a luat prin surprindere. Încă de dimineață, Șarapova informase presa și fanii că va face un anunț important luni seară. Unii credeau că jucătoarea de tenis în vârstă de 28 de ani își va anunța retragerea, din cauza unor repetate accidentări, însă sportiva a precizat în conferința de presă că iubește tenisul de la vârsta de 4 ani și deocamdată nu are de gând să pună capăt carierei, dar își va asuma consecințele.

Citiți și:

Maria Șarapova a picat un test antidoping: „Am făcut o greșeală uriașă”

ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie

C. T. Popescu: Nu cred că ar fi bine să se retragă Șarapova

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!