Avem patru jucătoare în optimi la Madrid! S-a calificat și Sorana Cîrstea

Data publicării:
sorana cirstea -digisport

FOTO: digisport.ro

Cîrstea (26 ani, 127 WTA), beneficiara unui wild card, a dominat meciul cu Kovinic (21 ani, 52 WTA), pe care a întrecut-o într-o oră şi 18 minute.

Cîrstea conduce acum în meciurile directe cu Kovinic cu 2-1, după ce jucătoarea muntenegreană s-a impus anul trecut în primul tur la Osprey (Florida), în prima rundă a unui turneu ITF, cu 6-1, 7-5, iar Cîrstea s-a revanşat anul acesta, în "sferturi", la Rio, cu 6-1, 6-2.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 59.490 euro şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe germanca Laura Siegemund (28 ani, 44 WTA), victorioasă cu 6-2, 3-6, 6-3 în faţa croatei Mirjana Lucic-Baroni.

România are nu mai puţin de patru jucătoare în "optimi" la Madrid, Simona Halep (va juca împotriva elveţiencei Timea Bacsinszky), Irina Begu (va evolua împotriva americancei Christina McHale), Patricia Ţig (va avea ca adversară tot o americancă, Madison Keys) şi Sorana Cîrstea (contra germancei Laura Siegemund).

Programul româncelor, miercuri, la Madrid

Irina Begu - Christina Mchale, primul meci pe terenul 3, ora 13.00

Rezultate meciuri directe 0-1. Sportiva din SUA s-a impus cu 6-2, 6-3 la San Diego, pe hard, tocmai în 2008

Simona Halep - Timea Bacsinszky, al doilea meci pe terenul principal, nu înainte de ora 15.00

Rezultate meciuri directe 2-1. Elveţianca s-a impus în ultima confruntare, chiar anul acesta la Miami, în sferturi. După o primă manşă adjudecată de sportiva noastră cu 6-4, Timea a revenit şi nu i-a mai dat vreo şansă adversarei: 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea - Laura Siegemund, al doilea meci pe terenul 3, nu înainte de ora 15.00

Cele două jucătoare se vor afla faţă în faţă pentru prima oară. Sportiva din Germania vine după o evoluţie impresionantă la turneul de la Stuttgart, acolo unde a fost învinsă în finală, de Angelique Kerber, după ce a eliminat nume mari, precum Simona Halep, Roberta Vinci sau Agnieszka Radwanska.

Patricia Ţig - Madison Keys, ultimul meci pe terenul 2, nu înainte de ora 22.30

Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până în prezent. O jucătoare de hard, reprezentanta Statelor Unite va avea mari probleme în faţa lui Ţig, care face turneul carierei. Venită din calificări, românca a trecut în turul anterior de o altă sportivă din SUA (Sloane Stephens).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri