Situația politică din Ucraina aduce meciuri din grupele UEFA Champions League pe Arena Națională din București. Șahtior Donețk își va juca meciurile de acasă din principala competiție intercluburi europene în România. Informația a fost făcută publică joi, 3 iulie, de șeful Comisiei Atestări din Federația Ucraineană de Fotbal, Igor Gataullin, într-o conferință de presă, scrie digisport.ro.

  (Șahtior -Bayern Munchen) FOTO: digisport.ro 

Gataullin a declarat că are informații potrivit cărora oficialii lui Șahtior au finalizat pregătirile pentru ca echipa din Donețk să joace meciurile din UCL pe Arena Națională din București.

Șahtior Donețk fusese obligată de UEFA să aleagă o altă țară în care să-și dispute meciurile de acasă din competițiile europene, iar Mircea Lucescu propusese într-o primă fază două variante: Istanbul și București. În cele din urmă, varianta București a fost cea aleasă de conducerea clubului Șahtior.

Campioana Ucrainei, antrenată de românul Mircea Lucescu, este calificată direct în grupele competiției numărul 1 intercluburi, dar, din cauza situației tensionate din statul vecin, UEFA nu i-a permis să joace partidele de acasă pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, Arena Națională va deveni extrem de solicitată, dat fiind că deja Steaua și Astra și-au anunțat intențiile de a disputa meciurile din Europa pe stadionul din București.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!