Tenis | Patricia Ţig scrie istorie la Madrid. S-a calificat în optimi după ce învins-o categoric pe Sloane Stephens

Data publicării:
patricia tig

Calificată pentru prima oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu de categorie Mandatory, după ce a venit din calificări, sportiva de 21 de ani face turneul carierei. Ieri, Patricia Ţig (foto), locul 134 WTA, a reușit șapte break-uri în confruntarea cu Daria Kasatkina, din Rusia (scor 6-3, 4-6, 6-2).

Disputa din ziua de Paşte a fost o adevărată „injecţie cu moral” pentru Patricia, care astăzi a dominat-o total pe Sloane Stephens, fostă semifinalistă la Australian Open şi numărul 21 mondial. Fără a fi o specialistă pe zgură (optimi de finală în 2012, 2013, 2014 şi 2015), jucătoarea din SUA a fost depăşită la toate captiolele de româncă. Reprezentanta noastră a condus de pe linia de fund disputa, reuşind schimbări de direcţie foarte bune, într-o partidă care a durat doar o oră şi 17 minute.

În optimile de finală ale turneului de la Madrid, care din 2017 va fi transmis în direct de Digi Sport, Ţig va da piept cu învingătoarea partidei Madison Keys - Barbora Strycova. Cehoaica, numărul 33 mondial, pare uşor favorită în disputa cu sportiva din State, chiar dacă aceasta din urmă e mai bine clasată (locul 25). Totuşi, Keys nu se simte excelent pe zgură, lucru care ar putea conta decisiv.

Alte trei românce au învins duminică în primul tur la Madrid: Simona Halep, a şasea favorită, a dispus de japoneza Misaki Doi, cu 6-0, 6-3, şi o va înfrunta pe Karin Knapp (Italia), Irina Begu a trecut de Bouchard şi o va întâlni luni seară pe Muguruza, iar Sorana Cîrstea a dispus cu 6-4, 6-3 de sârboaica Jelena Jankovic, urmând să joace cu Danka Kovinic (Muntenegru). Monica Niculescu a fost întrecută de americanca Louisa Chirico în două seturi, cu 5-7, 1-6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri