CM 2014. Olanda câștigă finala mică

Data publicării:
brazilia olanda

Brazilia şi-a dezamgit din nou fanii. Selecao a avut un start de coşmar în finală mică a Cupei Mondiale. Olanda a primit un penalty la un fault al Thiago Silva asupra lui Robben. Van Persie a transformat fără probleme. Peste câteva minute, Blind a preluat mingea în interiorul careului şi l-a executat pe Julio Cesar cu un şut perfect. A fost primul gol la echipa naţională pentru fundaşul lui Ajax. Brazilia a pus rareori probleme apărării batave. Pe finalul reprizei, Oscar a şutat modest din lovitură liberă, apoi Maxwell a tras mult peste poartă. După pauză, Ramires a încercat să îl învingă pe Cilessen, însă fără succes. Brazilienii au cerut penalty la intervenţia lui Blind asupra lui Oscar. Arbitrul Djamel Haimoudi i-a acordat însă galben pentru simulare mijlocaşului lui Chelsea. În prelungiri, Wijnaldum a transformat în gol centrarea lui Janmaat. Olanda a câştigat cu 3 la 0 şi a încheiat Cupa Mondială pe poziţia a treia.

REZUMAT VIDEO - AICI.

Wesley Sneijder s-a accidentat la încălzire, fiind înlocuit cu Jonathan De Guzman. De-a lungul acestui turneu final, selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a folosit toţi cei 23 de jucători din lot, o premieră în istoria Cupei Mondiale.

Pe banca de rezerve a Braziliei a stat şi Neymar, accidentat, şi care nu a putut evolua în acest meci, el fiind aclamat de întreg stadionul. În schimb, selecţionerul Luiz Felipe Scolari a fost huiduit.

În finala Cupei Mondiale se vor întâlni, duminică, de la ora 22.00, Germania şi Argentina.

____________________________

Minutul 91. Wijnaldum înscrie cu o execuție la colțul scurt din careu, din pasa lui Janmaat. 

Olanda termină pe locul 3 la turneul final, iar Brazilia iese din competiție cu 10 goluri primite în ultimele două meciuri. Detalii, pe digisport.ro

Minutul 16. Olanda înscrie pentru a doua oară prin Daley Blind.

Minutul 2.  Robben pătrunde spre poartă și este faultat pe linia careului de Thiago Silva, care scapă însă doar cu un cartonaș galben. Se dictează 11 metri, transformat de Van Persie.

_____________________

Brazilia nu a izbutit să se califice în finala turneului final pe care îl găzduiește, după ce a fost umilită de Germania, scor 1-7. În timp ce Olanda a pierdut în urma loviturilor de departajare contra Argentinei, scor 0-0 (2-4).

În sferturi, Brazilia și Olanda au învins Columbia, 2-1, respectiv Costarica, 0-0 (4-3).

În prima fază eliminatorie, țara gazdă a trecut de Chile, 1-1 (3-2), iar olandezii au învins Mexic, scor 2 - 1.

Echipele probabile:

Brazilia: Julio Cesar - Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho - Ramires, Oscar, Willian - Jo

Selecţioner: Luiz Felipe Scolari

Olanda: Cillessen - Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - Wijnaldum, Sneijder, De Jong - Robben, Van Persie

Selecţioner: Louis van Gaal

Partida va fi arbitrată de algerianul Djamel Haimoudi, care va fi ajutat la cele două linii de marocanul Redouane Achik şi algerianul Abdelhak Etchiali, în timp ce japonezul Yuichi Nishimura va fi rezervă.

Finala de la Cupa Mondială dintre Germania și Argentina va avea loc duminică, 13 iulie, la ora 22:00 (ora României).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri