Decizie UEFA: Rusia, descalificare cu suspendare la EURO 2016 și amendă

Data publicării:
rusia echipa euro 2016 GettyImages-539425764

În acelaşi timp, UEFA a amendat naţionala Rusiei cu 150 de mii de euro. Decizia forului sportiv vine în ziua în care ţara gazdă a Euro 2016, Franţa, a anunţat că va expulza câteva zeci de suporteri ruşi, consideraţi o ameninţare la adresa ordinii publice.

29 de susţinători ai selecţionatei ruse au fost percheziţionaţi în timp ce se urcau într-un autocar cu destinaţia Lille, acolo unde Rusia joacă mâine partida cu Slovacia. O parte dintre ei au fost apoi duşi într-un centru de detenţie, după cum scrie pe Twitter liderul galeriei echipei ruse. El a postat pe site-ul de socializare mai multe poze cu momentul intervenţiei poliţiştilor.

Liderul galeriei este un apropiat al lui Vladimir Putin şi a sosit în Franţa împreună cu delegaţia oficială a Federaţiei Rusiei la EURO2016. Tot astăzi, Kremlinul a reacţionat şi condamnat, cităm, „violenţele inadmisibile” de săptămâna trecută. În paralel, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Ruse le-a cerut fanilor ruşi să nu se lase provocaţi.

Citiți și:

Declarație șocantă a fanilor ruși: „Am venit să arătăm că englezii nu ştiu să se bată. Ne interesează să ne arătăm puterea”

„Țineți-o tot așa!” Huliganii ruși de la Euro, încurajați de la Moscova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri