EURO 2016. Germania învinge Slovacia cu 3-0 şi merge în sferturi

Data publicării:
boateng

 

Mannschaft-ul a început ca din tun partida de la Lille şi a ratat prima ocazie în minutul 7, după o reluare cu capul a lui Khedira, respinsă de sub bară de Kozacik. La cornerul ce a urmat, Germania a deschis scorul, după voleul lui Boateng, aflat la primul gol pentru echipa naţională, la a 63-a selecţie.

Cinci minute mai târziu, Skrtel l-a impins în careu pe Gomez şi nemţii au obţinut un penalty. Ozil nu l-a putut însă învinge pe Kozacik, ratând astfel primul penalty al nemţilor în istoria campionatelor europene. Acelaşi Ozil mai iroseşte o şansă mare, după o deviere perfectă a lui Gomez.

După alte două ratări semnate de Muller şi Draxler, a venit rândul slovacilor să îşi treacă în cont prima şansă de gol: Kucka a reluat cu capul puternic, dar Neuer a demonstrat că e printre cei mai buni portari din lume, respingând peste poartă.

După doar două minute, germanii şi-au pedepsit din nou adversarii: Gomez a marcat al cincilea gol la turneele finale europene şi l-a egalat pe Jurgen Klinsmann în istoria Germaniei.

Repriza a doua a început cu un şut periculos trimis de Kucka, dar Neuer a fost pe traiectoria balonului şi a prins fără probleme. Dacă slovacii au ratat, adversarii lor nu au făcut-o şi au marcat din nou după un corner: Hummels a deviat cu capul şi Draxler a reluat din voleu, sub bară.

Germania a luat piciorul de pe acceleraţie şi a făcut trei schimbări înainte de ultimul sfert de oră al partidei. Astfel, Mannschaft-ul ajunge în faza sferturilor de finală, fiind singura echipă care nu a încasat încă niciun gol în competiţia din Franţa. După acest meci, Germania şi-a egalat cea mai clară victorie la un turneu final european, după ce trecuse cu acelaşi scor şi de URSS (1972) şi de Rusia (1996).


MECIUL SE ÎNCHEIE CU SCORUL DE 3-0 PENTRU GERMANIA

MINUTUL 63. GOOOL GERMANIA! Draxler înscrie și el. 

MINUTUL 43. GOOOL GERMANIA! Draxler pătrunde irezistibil în flancul stâng, îi pasează perfect în faţa porţii lui Gomez, care înscrie cu un şut puternic.

 MINUTUL 14. Mesut Ozil ratează un penalty! Kozacik ghiceşte colţul unde a executat jucătorul lui Arsenal şi respinge în lateral, fără mari probleme. Slovacia rămâne în joc.

MINUTUL 8. GOOOOL! Boateng deschide scorul pentru Germania. Aceasta a fost prima reuşită a lui Boateng în tricoul Germaniei, la a 63-a selecţie.


Echipele de start

Germania (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Muller, Ozil, Draxler - Gomez

Rezerve: Can, Gotze, Howedes, Leno, Mustafi, Podolski, Sane, Schurrle, Schweinsteiger, Tah, ter Stegen, Weigl

Selecţioner: J. Low

Slovacia (4-3-3): Kozacik - Pekarik, Skrtel, Durica, Gyomber - Hrosovsky, Skriniar, Hamsik - Kucka, Duris, Weiss

Rezerve: Duda, Gregus, Hubocan, Mak, Mucha, Nemec, Novota, Pecovsky, Salata, Sestak, Stoch, Svento

Selecţioner: J. Kozak


Partida este cu atât mai interesantă cu cât vine la puţin timp după ultimul duel direct, amicalul de pe 29 mai, de la Augsburg, încheiat cu succesul surprinzător al slovacilor, 3-1.

Acela a fost şi ultimul eşec înregistrat de selecţionata lui Joachim Low, care de atunci a adunat 3 victorii şi un egal.

De partea cealaltă, Hamsik şi compania au o singură înfrângere în ultimele cinci meciuri.

La capitolul întâlniri directe, nemţii stau mult mai bine: în cele 28 de partide, au adunat 17 victorii, faţă de cele 6 ale Slovaciei, în timp ce 5 dueluri s-au terminat la egalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri