Italia - Spania 2-0 din minutul 90. Campioana europeană este eliminată în optimi

Data publicării:
spania italia amical getty

 

Foto: www.uefa.com/uefaeuro

Cifrele partidei dintre Italia şi Spania, din optimile de finală ale EURO 2016 arată că deţinătoarea titlului a fost ceva mai prezentă în joc. Finalista ediţiei trecută a fost însă mai eficientă. Italia, cu o posesie a mingii de 42% şi cu 11 ocazii de gol a înscris de două ori. Spania nu a reuşit să o facă niciodată, chiar dacă a avut în 58% din timp posesia mingii şi 13 suturi spăre poarta apărată de Gianluigi Buffon.

Minutul 90. Pelle majorează avantajul Italiei şi semnează eliminarea din competiţie a campioanei europene

Minutul 34. GOOOL ITALIA! Eder bate în forță o lovitură liberă, De Gea respinge în față, iar Chiellini, aflat pe fază, reușește să deschidă scorul în marele meci de la Paris.  


Pentru a ajunge în optimile de finală, Italia a câștigat o grupă cu Belgia, Irlanda și Suedia în timp ce Spania a terminat pe locul doi o grupă câștigată de Croația și din care au mai făcut parte Turcia și Cehia.

Gianfranco Zola si Alessandro Del Piero i-au incurajat pe jucătorii lui Antonio Conte și așteaptă revanșă pentru eșecul de pe Stadionul Olimpic din Kiev. Ibericii au câștigat cu 4-0 și au ridicat trofeul pentru a doua oară la rând. "Va fi un meci dificil. Cred că Italia deţine o şansă importantă să se califice, chiar dacă Spania are o echipă bună. Italienii dau totul când joacă împotriva unor echipe ca Spania. Aşa că şansele sunt 50-50" a declarat Zola.

"Va fi un meci grozav. Italia este o echipă cu o organizare exemplară, stă incredibil la nivel tactic şi vine cu încredere. Spania este încă foarte bună. În fiecare an are o selecţionată încântătoare. Va fi un meci grozav, încrâncenat, dar unul bun pentru fotbal" a adăugat Del Piero.

Italienii au 10 jucători care pot rata un eventual duel din sferturi dacă vor fi avertizați în partida cu Spania și dacă Squadra Azzurra se califică. Este vorba despre Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, De Rossi, Eder, Insigne, Motta, Sirigu și Zaza. De partea celalată, doar căpitanul Sergio Ramos se află în această situație.

Până la triumful din 2008, de la penalty-uri, Spania nu mai învinsese echipa Italiei într-un meci oficial de 74 de ani, anunță site-ul UEFA, care preciează că aceasta va fi a 35-a întâlnire între cele două reprezentative. Fiecare națională are câte 10 victorii, în timp ce 14 partide s-au încheiat la egalitate.

Echipele probabile:

Italia (3-5-2): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian - Pelle, Eder.
Antrenor: Antonio Conte

Spania (4-2-3-1): De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Fabregas - Silva, Iniesta, Nolito - Morata
Antrenor: Vicente del Bosque

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri