FC Botoşani eliminată de Legia Varşovia din Liga Europa

Data publicării:
11703427 10153728782959578 4121519005768559181 o

Foto: facebook.com/LegiaWarszawa 

Botoșănenii, debutanți în cupele europene, au fost eliminați din competiție după un eșec drastic pe teren propriu, care putea fi chiar mai mare, scrie Agerpres.

Echipa antrenată de Leo Grozavu a evoluat sub nivelul arătat la Varșovia, gafând nepermis, în special prin fundașul Cordoș, coautor moral la primele două goluri.

Guilherme a marcat pentru vicecampioana Poloniei în minutul 7, după o contră pornită de la eroarea lui Andrei Cordoș. Legia și-a majorat avantajul în minutul 38, prin Nemanja Nikolic, dintr-un penalty acordat pentru faultul lui Florin Acsinte asupra internaționalului maghiar. Al treilea gol al oaspeților a fost marcat de Aleksandar Prijovic (83), scăpat singur cu portarul din poziție suspectă de ofsaid.

Bucovinenii au avut o perioadă bună după primul sfert de oră, cu trei ocazii în decurs de câteva minute: Raul Costin (15) a tras din marginea careului, dar mingea a trecut razant cu bara porții fostului său coechipier de la FC Vaslui, Dusan Kuciak; Hadnagy (16) a tras bine de la circa 20 de metri, dar Kuciak a deturnat în corner; portarul slovac a fost la post și la lovitură liberă de la 22 m executată de Croitoru (18), respingând în corner.

Legia a mai ratat prin Duda (32), singur cu portarul, după o nouă gafă a lui Cordoș, iar Iliev a preferat să acorde corner (36) la șutul lui Kucharczyk, care se ducea pe lângă poartă. Cordoș a greșit din nou (41), iar Guilherme a trimis în bară.

După pauză, vicecampioana Poloniei a ratat prin Zyro (47), șutul acestuia fiind apărat de Iliev.

Legia nu a mai forțat, a preferat un joc de uzură, iar FC Botoșani și-a creat câteva ocazii de gol. Martinus (58) a tras un șut periculos, reținut greu de Kuciak, apoi Acsinte (63) a trimis slab și nu l-a putut învinge pe Kuciak, Croitoru (71) a trimis în vinclul porții oaspete din afara careului, iar Vașvari (87) a tras peste poartă.

FC Botoşani: Iliev - Patache (Martinus '33), Cordoş (Vaşvari '46), Plămadă, Acsinte - R. Costin (Robertson '73), Cucu - Brata, Croitoru, Dimitrov - Hadnagy. Antrenor: Leo Grozavu.

Legia Varşovia: Kuciak - Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski (Zyro '46) - Furman, Jodlowiec (Maslowski '79) - Guilherme, Duda, Kucharczyk - Nikolici (Prijovici '70). Antrenor: Henning Berg.

Cartonaşe galbene: Cordoş '32, R. Costin '66.

În turul al treilea preliminar, Legia va înfrunta învingătoarea dintre FK Kukesi (Albania) și FK Mladost Podgorica (Muntenegru).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri