Antrenorul Stelei a demisionat

Data publicării:
502216 502216 pedrazzini 1

 

Schimbări importante în staff-ul Stelei, anunță Digi Sport. Antrenorul principal Massimo Pedrazzini (57 de ani) şi-a prezentat astăzi demisia. Motivul: italianul nu a fost de acord cu reducerile salariale impuse la campioana României de patronul Gigi Becali.

Mai exact, finanţatorul roş-albaştrilor a tăiat semnificativ din salariile oamenilor din staff. Massimo Pedrazzini era remunerat lunar cu 5.000 de euro, iar Gigi Becali a decis să reducă această sumă cu mai mult de 50%. Tehnicianului italian i-a fost propus un salariu de 2.000 de euro pe lună, iar acesta a refuzat şi a plecat de la Steaua. Ceilalţi membri ai staff-ului au acceptat noile măsuri financiare impuse de patron.

Plecarea italianului a fost confirmată de site-ul oficial al campioanei.

Fotbal Club Steaua Bucureşti anunţă că antrenorul principal al echipei, Massimo Pedrazzini, a părăsit echipa noastră, ajungând la un acord amiabil pentru desfacerea contractului de muncă.

Acesta va fi înlocuit în funcţie de către Dumitru Dumitriu, care va colabora, în continuare, cu staff-ul format din Nicolae Dică, Ciprian Prună, Marius Popa şi Mirel Rădoi, directorul sportiv al Stelei.

Clubul nostru îi mulţumeşte lui Massimo Pedrazzini pentru munca depusă şi îi urează mult succes în activităţile viitoare”, se arată pe steauafc.com.

Tăierile salarile decise de Becali nu i-au afectat pe Mirel Rădoi şi pe jucătorii Stelei, care vor continua în aceleaşi condiţii financiare ca până în prezent.

Dumitru Dumitriu a revenit la Steaua în urmă cu câteva săptămâni, urmând să se ocupe de grupele de copii şi juniori, însă tehnicianul de 69 de ani este soluţia la îndemână pentru conducerea campioanei, putând sta pe bancă datorită faptului că deţine licenţa PRO.

În aceeaşi situaţie se afla şi Pedrazzini, care era singurul din staff-ul roş-albaştrilor cu licenţă PRO.

Dumitru Dumitriu a fost de trei ori consecutiv campion cu Steaua, la mijlocul anilor '90, reuşind în acelaşi timp să califice echipa în grupele Ligii Campionilor timp de trei sezoane la rând.

De asemenea, s-a aflat pe banca roş-albaştrilor în ultimele trei etape ale sezonului 2004/05, când l-a înlocuit pe Walter Zenga şi a adus titlul în Ghencea.

Massimo Pedrazzini a lucrat la Steaua în mai multe rânduri, ca antrenor secund, antrenor principal sau şef al centrului de copii şi juniori, iar în perioada iunie-septembrie 2015 a fost antrenorul în acte, un „paravan” pentru adevăratul tehnician, Mirel Rădoi, care ocupă funcția de director sportiv în mod oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri