GIMNASTICĂ. Aur istoric pentru Marea Britanie la băieți, Simone Biles strălucește din nou la fete

Data publicării:
max whitlock GettyImages-589499806

 

Simone Biles FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

România nu a avut reprezentanţi duminică în finale, abia luni urmând a concura Marian Drăgulescu la sărituri şi Cătălina Ponor la bârnă, în timp ce Andrei Muntean va lua startul, marţi, la paralele.

Iată rezultatele înregistrate duminică la gimnastică:

FETE

SĂRITURI. Gimnasta americană Simone Biles a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la sărituri, în timp ce uzbeka Oksana Şuşovitina, la 41 de ani, s-a clasat pe locul 7, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Simone Biles a cucerit medalia de aur cu o medie a celor două sărituri de 15,966, iar pe podium a fost urmată de Maria Paseka (Rusia, 15,253) şi de Giulia Steingruber (Elveţia, 15,216), relatează News.ro.

Oksana Şuşovitina (Uzbekistan) s-a clasat pe locul 7 (14,833) , sportiva de 41 de ani participând la cea de-a şaptea ediţie a JO, un nou record de participări consecutive, ea fiind şi cea mai în vârstă gimnastă în activitate.

Oksana Șușovitina FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

La Jocurile Olimpice a participat prima dată în 1992, la Barcelona, când a făcut parte din echipa CSI, medaliată cu aur, iar în 2008 şi 2012 a evoluat pentru Germania, în semn de recunoştinţă pentru această naţiune, care a ajutat-o să-şi salveze fiul diagnosticat cu leucemie, în 2002.

Şuşovitina a depus actele pentru cetăţenia germană un an mai târziu şi a obţinut-o în 2006, iar la JO din 2008 a cucerit medalia olimpică de argint la sărituri pentru ţara sa de adopţie. La JO din 2012 a încheiat pe locul 5, tot la sărituri.

Este multiplă medaliată europeană, mondială şi prin prezenţa la JO de la Rio l-a depăşit pe bulgarul Iordan Iovcev, care bifase în 2012 a şasea participare.

Aliya Mustafina FOTO: Gulliver/GettyImages

PARALELE. În ultima finală a zilei, la paralele feminin, rusoaica Aliya Mustafina a primit cea mai mare notă, 15,900, cu care a cucerit medalia de aur. Cea de argint a revenit gimnastei americane Madison Kocian (15,833), iar bronzul a fost câştigat de sportiva germană Sophie Scheder (15,566).

BĂIEȚI

Max Whitlock FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

SOL. Gimnastul britanic Max Whitlock a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la sol, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Max Whitlock a fost notat cu 15,633, care i-a adus medalia de aur, cea de argint fiind câştigată de Diego Hypolito (Brazilia, 15,533), iar cea de bronz revenindu-i compatriotului său Arthur Mariano (15,433). Cei doi brazilieni au plâns minute în şir după afişarea clasamentului final.

CAL CU MÂNERE. Gimnastul britanic Max Whitlock a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la cal cu mânere.

Max Whitlock a fost notat în finală la cal cu mânere cu 15,966, obţinând astfel medalia de aur, în timp ce medalia de argint a fost câştigată de Louis Smith (15.833), iar cea de bronz de americanul Alexander Naddour (15,700).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri